ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ (πρώην ΠΙΚΠΑ)

Εικόνα NOESI.gr

Αποτελεί ΝΠΔΔ και είναι Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας σε παιδιά και τις οικογένειές τους. Απευθύνεται σε βρέφη και νήπια που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης όταν: δε διαθέτουν οικογενειακό περιβάλλον, δε διαβιούν σε κατάλληλο περιβάλλον, βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι εγκα­ταλελειμμένα, παραμελούνται, έχουν κακοποιηθεί με διάφορους τρόπους, η οικογένειά τους βρίσκεται σε κρίση, είναι θύματα εγκληματικής πράξης. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Σύντομο ιστορικό Ιδρύθηκε το 1937, ως περιφερειακή υπηρεσία του ΠΙΚΠΑ. Το 1998, εντάχθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Κοι­νωνικής Φροντίδας. Το 2003, λειτούργησε ως αυτόνομη αποκε­ντρωμένη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας του Β' Περιφερεια­κού Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας Ατ­τικής. Από το 2005, λειτουργεί ως ΝΠΔΔ υπαγόμενο στη Β' Υγειο­νομική Περι­φέρεια Αττι­κής ενώ, από το 2007, υπήχθη στην Α' (1η) Υγειονομική Περιφέρεια. Τα πρώτα χρόνια λειτουρ­γίας του, φι­λοξένησε παιδιά με φυματίωση και αδενοπάθεια και στη συνέχεια παιδιά με αναπηρία. Την τελευταία δε­καετία, φι­λοξενεί βρέφη και νήπια, ηλικίας έως 6 χρόνων, που χρήζουν προστατευμένου περιβάλλοντος, κοινωνικής φροντί­δας, προστασί­ας και αποκατάστασης. 

Το όνομα "Νταού" Πεντέλης, οφείλεται σε παραφθορά του ονόματος ΤΑΩ, το οποίο αποτελούσε παλιό προσωνύμιο της μονής (Ιερά Μονή Παντοκράτορος Χριστού της Iεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών) που βρίσκεται κοντά στην ίδια περιοχή. Το προσωνύμιο αυτό αποδίδεται στο μονόγραμμα που υπήρχε στην είσοδο της μονής και έμοιαζε να αναγράφει ΤΑΩ. [πηγή: Wikipedia

Υπηρεσίες – Δράσεις

  • Κοινωνική φροντίδα και προστασία.
  • Προστατευμένη φιλοξενία και φροντίδα.
  • Αναπτυξιακή αποκατάσταση.
  • Πρόγραμμα αναδόχων οικογενειών.
  • Κοινωνική αποκατάσταση μέσω του θεσμού της υιοθεσίας.
  • Συμβουλευτική, κοινωνική στήριξη παιδιών σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, με δυσλει­τουργίες ή σε κρίση.
  • Στήριξη παιδιών σε οικογένειες με ένα γονέα.

Στελεχώνεται από Παιδίατρο, Διαιτολόγο, Επισκέπτη Υγείας, Εργοθεραπευτή, Κοινωνικό Λειτουργό, Λογοθεραπευτή, Νηπιοβρεφοκόμο και Παιδοκόμο, Νομικό Σύμβουλο, Νοση­λευτή και Βοηθό Νοση­λευτή, Φυσικοθεραπευτή.

Επικοινωνία

Τέρμα Ιπποκράτους
152 36 Π. ΠΕΝΤΕΛΗ

Τηλ.: 2132059800-10
E-mail: anarpent@otenet.gr

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.