Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός ΠΡΟΝΟΗΣΕ παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" και ενημέρωση για εκδηλώσεις, δραστηριότητες, προκηρύξεις. Συνεισφέρετε στην ανάπτυξη πλατφόρμας.

ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Λογότυπο του ΕΟΠΥΥ.Ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) αντικατέστησε όλες τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Ασφαλιστικών Ταμεί­ων. Στις Μονάδες Υγείας ΕΟΠΥΥ, πανελλαδικά, απευθύνονται οι ασφαλισμένοι με σκοπό να κλείσουν ραντε­βού με ιατρό ή δια­γνωστικά εργαστήρια, προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο. Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί Φαρμακεία, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, για χορήγηση φαρμάκων χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Ο ΕΟΠΥΥ αρχικά μετονομάστηκε σε Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) στο μέρος που αφορά την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, με βάση τον σχετικό Νόμο που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο 2014. Αργότερα, το 2018, το ΠΕΔΥ αναδιαρθρώθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο με συστατικό στοιχείο του νέου συστήματος τον οικογενειακό γιατρό, γενικός γιατρός ή παθολόγος και παιδίατρος, με εξωστρεφή πρακτική και δυνατότητα παρέμβασης στην κοινότητα. Το ΠΕΔΥ μετονομάστηκε ΤΟΜΥ όπου κάθε Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) θα διαθέτει οικογενειακό γιατρό, με πληθυσμό ευθύνης περίπου 2.000 ατόμων.

⊕ Από το Αρχείο των Συνεργατικών Ομάδων:
⊕ H πρόσβαση παρέχεται από το αρχείο των συνεργατικών ομάδων. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Υπηρεσίες – Δράσεις

Ο ΕΟΠΥΥ είναι ο κύριος ασφαλιστικός φορέας που παρέχει υπη­ρεσίες διάγνωσης και θεραπείας.

  • Οι ιατροί είτε εκδίδουν ηλεκτρονικές συνταγές ή εάν είναι συμβεβλημένοι με το ΕΟΠΥΥ συνταγογραφούν στο συνταγολόγιο ενιαίου τύπου, εφόσον δεν είναι δυνατόν να συνταγογραφήσουν ηλεκτρονικά. Κάθε φάρμακο θα συνταγογραφείται από ιατρό της αντίστοιχης ειδικότητας. Η συνταγή των φαρμάκων μπορεί να εκτελεστεί εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, αφού προηγουμένως έχει θεωρηθεί από τον αρμόδιο ελεγκτή ιατρό, όπου τούτο προβλέπεται.
  • Το γενικό ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών οργανισμών για φάρμακα ανέρχεται στο 25% της αξίας αυτών. Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες παθήσεων για τις οποίες προβλέπεται ποσοστό 10% και 0% και έχουν γνωστοποιηθεί στους γιατρούς.

Ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί Φαρμακεία σε Αττική και Θεσσαλονί­κη, από όπου η χορήγηση φαρμάκων γίνεται χωρίς συμμε­τοχή του ασφα­λισμένου και χωρίς να απαιτείται θεώρηση (εκτός των δίμηνων). Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι ασφαλι­σμένοι που κατοικούν στην πε­ριφέρεια, προμηθεύονται τα φάρμακα του καταλόγου από τις κατά τόπους μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, μετά από παραγγελία.

Νέο! Δείτε τα Φαρμακεία σε χάρτη Google Maps εδώ: http://goo.gl/maps/nvsYr

Στην Αττική:

  • Φαρμακείο Ομονοίας: Αγίου Κωνσταντίνου 16, 102 41 ΑΘΗΝΑ, Τηλ.: 2105200022
  • Φαρμακείο Αμπελοκήπων: Παράσχου 23 & Ασωπίου 4, 114 73 ΑΘΗΝΑ, Τηλ.: 2106429356
  • Φαρμακείο Ρέντη: Πειραιώς 167 (διαστ/ση με Κηφι­σού), 182 33 ΡΕ­ΝΤΗΣ, Τηλ. 2104826510
  • Φαρμακείο Ν. Ιωνίας: Αλ. Παναγούλη 91, 142 34 Ν. ΙΩΝΙΑ, Τηλ. 2102758737
  • Φαρμακείο Πειραιά: Μπουμπουλίνας 7-13, 185 35 ΠΕΙ­ΡΑΙΑΣ, Τηλ. 2104101611

Στη Θεσσαλονίκη:

  • Φαρμακείο Θεσσαλονίκης: Αριστοτέλους 19, 546 24 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, Τηλ. 2310254350

Ενημερωμένα στοιχεία επικοινωνίας για τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα βρεί­τε στη σελ. www.noesi.gr/eopyy-farmakeia

Επικοινωνία – Πληροφορίες

Κεντρική Υπηρεσία ΕΟΠΥΥ
Κηφισίας 39 151 23 ΜΑΡΟΥΣΙ

Fax: 2106871789

Για ραντεβού για εξετάσεις σε Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ καλέστε από σταθερό τη­λέφωνο:

  • 14554
  • 14784
  • 14884
  • 14900

Για σχηματισμούς του ΕΣΥ καλέστε:

  • 1535

Για ραντεβού με τα συμβεβλημένα δια­γνωστικά εργαστήρια και συμβεβλη­μένους ια­τρούς, ο δικαιούχος επικοινω­νεί απευθείας με τα εργαστήρια ή τους συμβεβλημένους ιατρούς αντίστοιχα.

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr


Στοιχεία για τις τηλεφωνικές γραμμές για ραντεβού και πληροφορίες των ασφαλισμένων - καταναλωτών του ΕΟΠΥΥ, συγκέντρωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Οι γραμμές αυτές λειτουργούν σε αντικατάσταση της γραμμής 184. Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και τα στοιχεία χρεώσεων προέρχονται από την επίσημη επικοινωνία των εταιρειών την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012.

  • Τηλ. 14554 της BPO HELLAS-VODAFONE: 0,98€ / κλήση (από σταθερό και κινητό Vodafone) και 1,86€ / κλήση (από άλλα κινητά).
  • Τηλ. 14784 του OTE A.E- E-VALUE A.E: 1,07€ / κλήση (από σταθερό) και 1,18€ / λεπτό (από κινητό).
  • Τηλ. 14884 της CALL CENTER HELLAS: 0,99€ / κλήση (από σταθερό) και 1,18€ / λεπτό (από κινητό).
  • Τηλ 14900 της NEWSPHONE HELLAS: 1,08€ / κλήση (από σταθερό) και 1,18€ / λεπτό (από κινητό).

(*) Επισημαίνεται ότι, από σταθερό τηλέφωνο η χρέωση γίνεται ανά κλήση, ενώ από κινητό τηλέφωνο η χρέωση γίνεται ανά λεπτό. Εξαιρείται η εταιρεία BPOHELLAS-VODAFONE όπου η χρέωση είναι ανά κλήση σε όλες τις περιπτώσεις.

Για ραντεβού για εξετάσεις σε Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ καλέστε στα τηλ.:
  • 14554
  • 14784
  • 14884
  • 14900
Για σχηματισμούς του ΕΣΥ καλέστε στο τηλ.:
  • 1535

Για ραντεβού με τα συμβεβλημένα διαγνωστικά εργαστήρια και συμβεβλημένους ιατρούς, ο δικαιούχος επικοινωνεί απευθείας με τα εργαστήρια ή τους συμβεβλημένους ιατρούς αντίστοιχα. Παραθέτουμε βασικές πληροφορίες για τους ασφαλισμένους, ως προς τον τρόπο χορήγησης των φαρμάκων και τον τρόπο οργάνωσης των ραντεβού για εξέταση από ιατρό ή για ιατρικές εξετάσεις. Επίσης, παραθέτουμε στοιχεία επικοινωνίας για τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από όπου οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται φάρμακα χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου και χωρίς να απαιτείται θεώρηση (εκτός των δίμηνων).

Σχετικά αρχεία: 

Σχόλια

ΕΟΠΥΥ και Ειδική Αγωγή

Εικόνα Γιάννης_1970

Μεχρι τωρα, παρά τη συνεδρίαση, δεν εχει δημοσιευθεί καμια αποφαση για τις πληρωμές των ειδικών θεραπειών  απο εδω και πέρα.

like0

Σύντομη ανασκόπιση του θέματος των συμβάσεων ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Fofo

Υστέρα από τρεις μήνες και από πολύ ερευνα και τρέξιμο έχω να πω τα εξής:

Τέλη Δεκεμβρίου ο ΕΟΠΥΥ στην ουσία "πέταξε" μία απόφαση για συμβάσεις στην ειδική αγωγή. Σε αυτό δεν υπάρχε κάμια οργάνωση, αυτό πιστεύω όλοι το καταλάβαμε αφού ύστερα από τόσους μήνες διαβούλευσης απόσύρανε αυτή την απόφαση λόγω τεχνικών προβλήματων. 

Σε αυτό το μεσοδιαστημα, όλοι εμείς καταθέταμε απόδειξεις , οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί γιατί πρώτον δεν μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να διαχειριστεί τον ξαφνικό όγκο και δευτερον γιατί ακόμη και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα σύστημα για να γίνει αυτή η μεταπτωση των δεδομένων από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ. 

Πολλοι γονείς σε αυτό το διάστημα στάματησαν τις συνεδρίες. Κατί που όλοι ξέρουμε φέρνει πίσω τα παιδιά μας. 

Μέχρι σήμερα,  δεν έχει βγει κάνενας από τους υπευθυνους να μας πει τι ακρίβως συμβαίνει (όσα γράφω παραπάνω τα ξέρω από προσωπικό τρέξιμο). 

Τουλάχιστον, εγώ προσωπικά θα ήθελα να ακούσω τον κ. Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να μας ενημερώσει υπεύθυνα όλους εμάς τους γονείς ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ. 

Θεωρώ ότι όλοι οι γονείς πρέπει να αντιδράσουμε οργανωμένα γιατί πρώτον καμία οικογενεια δεν μπορεί άλλο να ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ τον ΕΟΠΥΥ και κανένας φορέας δεν μπορεί να παίζει με τα παιδια μας!

like0

Πληρωμες ΕΟΠΥΥ από ΙΚΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

Ο ΕΟΠΥΥ πληρωνε το 2014 τις δαπανες αυτες 3 μήνες απο την καταθεση των αποδειξεων.

Τωρα η μεταφορα απο ΙΚΑ σε ΕΟΠΥΥ τεχνικα ειναι δυσκολη και χρονοβορα, να προσαρμοστουν 2 διαφορετικα πληροφοριακα συστηματα.

Προσωπικη εκτιμηση, θα παρει τουλαχιστον 6 μηνες η πληρωμη των αποδειξεων που υποβαλλουμε στο ΙΚΑ, και λογου μεγαλου ογκου.

like0

Πληρωμή ΕΟΠΥΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Εικόνα Γιάννης_1970

Στον ΕΟΠΥΥ Αγ Παρασκευης ειπε υπαλληλος οτι τωρα πληρωνουν τον Μαρτιο 2016...

like0

Πληρωμή ειδικής αγωγής 2019, έτσι θα καθυστερούν πλέον; 

Εικόνα Μαρία Παπανικολαου

Καλησπέρα σε όλους, γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τις θεραπείες ειδικής αγωγής (ψυχοθεραπείες);; Πότε θα πληρωθούν οι μήνες Ιανουαρίου κ.λ.π.; Έτσι θα καθυστερούν πλέον; 

like1

Ανάλογα την περιοχή

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Εγώ Αν. Θεσσαλονίκη ΕΟΠΥΥ πληρώθηκαν και Φεβρουαρίου. Μέχρι 30 μέρες αναμονή  τα είχα πληρωθει.

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Σχετικά με τις παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr, η χρήση είναι ελεύθερη υπό τις εξής προϋποθέσεις. Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr με οποιοδήποτε τρόπο, προφορικά ή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας της νόησης στο διαδίκτυο (noesi.gr) και εξασφαλίστε στον αναγνώστη τη δυνατότητα να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό αυτής της ιστοσελίδας ελεύθερα, εφόσον αναφέρετε την πηγή του άρθρου (λ.χ. NOESI.gr) και το όνομα του Οδηγού (λ.χ. Οδηγός διαταραχών, Οδηγός δικαιούχων, Οδηγός παρεμβάσεων, Οδηγός υπηρεσιών κ.ά.) ή το όνομα του συντάκτη και παραθέσετε ευκρινώς τη διεύθυνση της παρούσας ιστοσελίδας — χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr — λαμβάνοντας υπόψη την παρακάτω άδεια χρήσης και τον Κανονισμό Λειτουργίας του www.noesi.gr.
 
cc logo  
 

Η άδεια του παρόντος άρθρου (έργου) είναι Creative Commons — Αναφορά Δημιουργού Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές (CC BY-SA 4.0). Η άδεια αυτή επιτρέπει στους άλλους να τροποποιούν το έργο αυτό και να το αναμιγνύουν με άλλα, εφόσον αποδίδουν την αναγνώριση στην πηγή (Credit) και υπαγάγουν τα νέα έργα τους στους ίδιους όρους. Όλα τα νέα έργα που βασίζονται σε αυτό το έργο θα φέρουν την ίδια άδεια, οπότε και τα οποιαδήποτε παράγωγα θα επιτρέπουν και την εμπορική χρήση.