Τι είναι η χαρτογράφηση του τομέα της αναπηρίας (MAPPING);

Εικόνα NOESI.gr

Παρακάτω, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο της χαρτογράφησης του τομέα της αναπηρίας, που υλοποιείται από το NOESI.gr.

Ήδη από τον Φεβρουάριο 2015, με κοινή πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση (www.latsis-foundation.org), το NOESI.gr πραγματοποιεί την πανελλαδικής εμβέλειας χαρτογράφηση στον ευρύτερο τομέα της αναπηρίας. Στο πλαίσιο της χαρτογράφησης, αποτυπώθηκαν οι διαθέσιμες υπηρεσίες για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, με σκοπό τον εντοπισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης των υπηρεσιών αυτών, σε κάθε περιοχή της χώρας.

Τελικός στόχος της χαρτογράφησης είναι να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη και ενημερωμένη βάση δεδομένων, με όλους τους φορείς και τις δομές που λειτουργούν, η οποία θα συμπεριλαμβάνει φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κοινωνικές επιχειρήσεις, φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή φίλων και σωματεία ΑμεΑ. Η χαρτογράφηση αυτή θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τον εντοπισμό και καθορισμό των αναγκών, που υπάρχουν στον χώρο της αναπηρίας πανελλαδικά.

Πληροφορίες

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το Έργο της χαρτογράφησης του τομέα της αναπηρίας, μπορείτε να στείλετε E-mail προς στο NOESI.gr μέσω της σελίδας επικοινωνίας ή να καλέσετε στο σταθερό τηλέφωνο 2114087123.


Τελευταία ενημέρωση (06/05/2016): Η ανάλυση των δεδομένων της πανελλαδικής έρευνας για τη χαρτογράφηση του τομέα της αναπηρίας ολοκληρώθηκε. Τα τελικά αποτελέσματα της χαρτογράφησης, τόσο από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν μέσω ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν οι φορείς και οι δομές (πλαίσια) όσο και από τις επισκέψεις της ομάδας χαρτογράφησης σε επιλεγμένες δομές σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας, είναι στη διάθεση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Σ. Λάτση.

Η μέριμνα για την αξιοποίηση των δεδομένων της χαρτογράφησης αποτελεί μείζονος σημασίας θέμα για το NOESI.gr. Εντός του καλοκαιριού, θα αναρτήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε και με ποιο τρόπο θα διατεθούν τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης και οι πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους ωφελούμενους να αναζητούν φορείς και δομές (πλαίσια) στην περιοχή κατοικίας τους.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;