Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

ΚΕΔΔΥ

Τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.), παλαιότερα ονομαζόμενα Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Κ.Δ.Α.Υ.) λειτουργούν στις έδρες των νομών και νομαρχιών, ως αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες, τα οποία υπάγονται απευθείας στο Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός των ΚΕΔΔΥ είναι η προσφορά υπηρεσιών διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθητών και κυρίως εκείνων, που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και υποστήριξης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, των γονέων και της κοινωνίας. Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε τα ΚΕΔΔΥ της Ελλάδας, σε λίστα με στοιχεία επικοινωνίας που μπορείτε να εκτυπώσετε και ηλεκτρονικό χάρτη με πινέζες όπου υπάρχει ΚΕΔΔΥ στην Επικράτεια, καθώς επίσης και το σχετικό άρθρο με τίτλο: Ποιες είναι οι αρμοδιότητες των ΚΕΔΔΥ.

Ελλιπής οπτική και ακουστική μνήμη

Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να με βοηθησετε με εμπειριες πανω στην ιδια κατασταση που βιωνουμε. Ο γιος μου ειναι 12, παει πρωτη γυμνασιου και η ψυχολογια του ειναι πεσμενη, καθως δεν μπορει να γραψει και στεναχωριέται που διαβαζει τόσο πολύ και δεν αποδιδει. Εχω κανει αιτηση στο ΚΕΔΔΥ αλλα μου ειπαν 2 χρονια τουλαχιστον. Έχω χαρτιά απο το Ιατροπαιδαγωγικό του νοσοκομειου Βούλας αλλα δεν τους κανει στο σχολειο. Δεν ξερω πως να το χειριστω με το σχολειο. Παω συνεχεια και για ενημερωση και να τους εξηγω καθε φορα τι ειναι η δυσλεξια του παιδιου.

Παράλληλη στήριξη σε παιδί με αυτισμό, έγκριση από ΚΕΔΔΥ

Καλησπέρα. Για να εγκριθεί παράλληλη στήριξη σε παιδί με αυτισμό, πρέπει να υπάρχει απαραίτητα απόφαση από ΚΕΔΔΥ, η μπορεί να είναι και από πιστοποιημένο ιατροπαιδαγωγικο κέντρο; Πήγα να γράψω τον γιο μου στο νηπιαγωγείο και με ενημέρωσαν ότι πρέπει απαραίτητα να πάμε σε ΚΕΔΔΥ. Ωστόσο για τον μεγάλο μου γιο ο οποίος έχει μαθησιακές δυσκολίες μας έβγαλαν απόφαση να εξετάζεται προφορικά από ιατροπαιδαγωγικό κέντρο και όχι από ΚΕΔΔΥ. Τι ισχύει τελικά?

Αξιολόγηση σε Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και στο ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Μαρία

Καλημέρα. Ο γιος μου πηγαίνει Πέμπτη δημοτικού. Μετά από συζήτηση με τη δασκάλα έκανα αίτηση στο ΚΕΔΔΥ και στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στην Ηπείρου. Στην Ηπείρου μου έκλεισαν ραντεβού τον Οκτώβρη, στο ΚΕΔΔΥ άγνωστο πότε.

Το ΚΕΔΔΥ ποια παιδιά αφορά;

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Αρχικά, το ΚΕΔΔΥ αφορά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή και με προβλήματα υγείας;

Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι για το ΚΕΔΔΥ, για πρώτη φορά;

Εικόνα Giota Koumbou

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτησω τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να κάνω αίτηση αξιολόγησης στα ΚΕΔΔΥ για παιδάκι που θα πάει νήπιο πρώτη φορά.

Γίνεται καταγγελία σε ΚΕΔΔΥ;

Εικόνα Claire Kld

Το λοιπον ... Συνεργάζομαι με ενα ΚΕΔΔΥ ποίο θεωρώ οτι δεν λειτουργεί ορθά... Ειμαι δασκάλα ειδικής αγωγης. Δεν εγκρίνει παράλληλες στηρίξεις και με ελαφρά την καρδια σπρώχνει τα παιδιά και τους γονείς στα ειδικα σχολεια ! Εχω εντοπίσει περιπτώσεις παιδιών που μιλάνε κανονικά αλλα αργα ειναι περιπατητικά ή εχουν Down με κανονική νοημοσύνη ή ελαφρα που πανε στο ειδικο. Δεν ειναι κρίμα;

Τι μπορω να κανω για να πάρουν τουλάχιστον κάποια παιδακια παραλληλη σε γενικό; 

Το ξέρατε ότι...;

Καλησπέρα σας φίλοι μου, από την προηγούμενη σχολική χρονιά έχω κάνει αίτηση στο ΚΕΔΔΥ? Πειραιά για να δουν το μεγάλο μου γιο, τον Αλέξανδρο. Μου είχαν πει πως θα τον δουν μέχρι τις αρχές αυτής της σχολικής χρονιάς. Επίσης τους είχα ενημερώσει ότι θα ζητήσω παράλληλη στήριξη? για το παιδί και εκείνοι μου είπαν ότι προηγούμαι γιατί έχω ηδη διάγνωση ΔΑΔ? από δημόσιο νοσοκομείο, επειδη το παιδί ειναι μικρό και τέλος επειδη θα ζητήσω παράλληλη στήριξη και υπάρχει προθεσμία έως 20 Οκτώβριου για την αίτηση.

Ερώτηση για την κατάλληλη περιοχή των ΚΕΔΔΥ

Εικόνα kyriaki-fili

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα μία βοήθεια από όποιον γνωρίζει. Η κόρη μου πηγαίνει στο νήπιο και θα το επαναλάβει του χρόνου, κατά πώς φαίνεται, χωρίς παράλληλη στήριξη. Όμως, μας έχουν συμβουλεύσει να κάνουμε αίτηση στα ΚΕΔΔΥ από τώρα, για την πιθανότητα που θα χρειαστεί παράλληλη στήριξη στην Α΄Δημοτικού. [Σημ. Έχουμε διάγνωση αυτισμού από το ΕΘΜΑ]. Το νήπιο που πηγαίνει υπάγεται στα ΚΕΔΔΥ Ν. Ιωνίας. Δεν θα συνεχίσει όμως Δημοτικό στην ίδια περιοχή, αλλά πιθανότατα στην ανατολική Αττική.

Πότε απευθυνόμαστε στα ΚΕΔΔΥ ???

Εικόνα arntin

Τα σχολεία άνοιξαν ,τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα κι εγώ άκρως τρομοκρατημένη. Τι μας περιμένει πάλι.....Αχ! Ο γιος μου αδιάγνωστος προς το παρόν με εμφανή στοιχεία σύμφωνα με τους ειδικούς ΔΕΠ-Υ ή και Asperger ακόμα. Από 4 ετών τρέχουμε απο εδω κι απο εκεί και μια επίσημη γραπτή γνωμάτευση δεν έχουμε πάρει. Το ερώτημά μου είναι άλλο. Το έθεσα και μέσω mail στα ΚΕΔΔΥ, αλλά απάντηση δεν πήρα!!!!

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.