Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΕΣΤΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

​​Λογότυπο ΕΣΤΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Η "Εστία - Άγιος Νικόλαος" δημιουργήθηκε τo 1992 από την οικογένεια Eisenmeier. Κάθε κάτοικος συνεισφέρει στην κοινότητα ανάλογα με τις δυ­νατότητές του. Σήμερα, η "Εστία - Άγιος Νικόλαος" διαθέτει τέσσερις με­γάλες αυτόνομες κατοικίες, δύο εργαστήρια και ένα μικρό καφενείο με εκ­θετήριο, μέσα σε ιδιόκτητο οικόπεδο 28 στρεμμάτων. Αποτελεί Κοινωφελές Ίδρυμα. Η οικογένεια Eisenmeier ίδρυσε δυο από τα πρωτοποριακά Κέντρα στο Sassen & Richtof E.V. στην Γερμανία. 

30/08/2017 Ανακοίνωση — Ζητούνται Υπεύθυνοι Σπιτιού στην Εστία Άγιος Νικόλαος στο Γαλαξίδι Φωκίδας
(*) Η αγγελία διατέθηκε στα διαπιστευμένα μέλη στις 30/08/2017.

Η "Εστία" βασίζεται στις αρχές της φιλο­σοφίας του Karl König. Οι αρχές αυτές εί­ναι ότι άτομα με και χωρίς αναπηρία ζουν, δουλεύουν και περνάνε το ελεύθε­ρο χρόνο τους μαζί σαν μια οικογένεια. 

Όλα τα μέλη της Εστίας ζουν, μαθαίνουν και δουλεύουν μαζί σε μικρές οικογε­νειακές μονάδες, οι οποίες αποτελού­νται από έξι μέχρι εννιά άτομα με νοητι­κή στέρηση, δυο θετούς γονείς υπεύθυ­νους για το σπίτι και δυο-τρεις εθελο­ντές. Επίσης υποστηρικτικό ρόλο παίζει το προσωπικό της Εστίας, το οποίο βοη­θά στις οικιακές εργασίες, ενώ εξωτερι­κοί συνεργάτες οργανώνουν δραστη­ριότητες, όπως εικαστική θεραπεία, φυ­σιοθεραπεία, γυμναστική και μουσική, και βεβαίως προβλέπεται ιατρική παρα­κολούθηση. 

Σήμερα η "Εστία - Άγιος Νικόλαος" διαθέτει τέσσερις μεγάλες αυτόνομες κατοικίες, δύο εργαστήρια και ένα μικρό καφενείο με εκθετήριο, μέσα σε ιδιόκτητο οικόπεδο 28 στρεμμάτων.

Υπηρεσίες

  • Η κοινότητα χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο: συμβίωση, εργασία, πνευματική καλλιέργεια.
  • Μέλη και εσωτερικοί συνεργάτες ζουν, εργάζονται και περνούν μαζί τον ελεύθερο χρόνο τους σε μικρά οικογενειακά σχήματα. Η ζωή ανεξάρτητη σε κάθε σπίτι, ακο­λουθεί τις αρ­χές των κοινοτήτων Camphill.
  • Τα πρωινά, όλα τα μέλη της κοινότητας συμμετέχουν στις κοινές εργασίες, στα εργαστήρια κεραμικής, κοσμήματος, κεντήματος, χειροτεχνίας, στην καλλιέργεια του αγροκτήματος και τις οικιακές εργασίες.
  • Τα απογεύματα είναι αφιερωμένα σε διάφορες εσωτερικές και εξωτερικές εργασίες, γυμναστική, παιχνίδια, εκμάθηση μουσικών οργάνων, θέατρο, περιπάτους, και το καλοκαίρι κολύμπι.
  • Τα Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα σε καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες, όπως εκδρομές, μουσικές εκδηλώσεις, θέατρο, εκκλησιασμό και συμμετοχή στην ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Η "Εστία" είναι αναγνωρισμένη ως "Κοινωφελές Ίδρυμα", το οποίο της επιτρέπει να εισπράττει τις υψηλότερες εισφορές από τα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία, καλύπτοντας έτσι τον μεγαλύτερο μέρος των εξόδων των φιλοξενούμενων. Συνήθως τα υπόλοιπα έξοδα καλύπτονται απευθείας από τους γονείς και κηδεμόνες. Η "Εστία" έχει αναγνωρισθεί από τη Γραμματεία Νέας Γενιάς σαν φορέας υποδοχής εθελοντών για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας. 

Επικοινωνία 

Κεραμού 330 52
ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Τηλ.: 2265042062
Fax: 2265042462
E-mail: info@estia-agios-nikolaos.eu
Ιστοσελίδα: www.estia-agios-nikolaos.eu 

Αρχείο Τρίπτυχο μεγέθους Α4, χρώματος μπλε. E-mail από Μιχάλη Μανία, Πρόεδρο Δ.Ε., στις 09/05/2012.

* Πηγή: Οδηγό υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ, 2014) από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι δυσκολίες μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και η επίδραση στα αδέλφια. Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξία: προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του αυτισμού και της άνοιας.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.