Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΦ ΕΥΒΟΙΑΣ (ΑΓΑΠΗ) ► Ημερίδα για τα επιδόματα ατόμων με ΔΑΦ (23/06)

Λογότυπο ΑΓΑΠΗ (ΧΑΛΚΙΔΑ).Ο Σύλλογος Υποστήριξης Ατόμων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές - Αυτισμο με την επωνυμία "ΑΓΑΠΗ" ιδρύθηκε το 2017 με έδρα τη Χαλκίδα και εύρος δράσης την Εύβοια (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

Νέα – Ανακοινώσεις

Ο Σύλλογος Υποστήριξης Ατόμων με Αυτισμό "ΑΓΑΠΗ" (Χαλκίδας), διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 23/06/2018 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας — ώρα 19:00 με θέμα:

 • Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ - ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ομιλητής: Σταυρόπουλος Ιωάννης (μπουχαχά!), Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτιστικού Φάσματος (ΕΟΔΑΦ). Οι ενότητες που θα καλύψει η ομιλία:

 • Τα νέα μέτρα κατάργησης των επιδομάτων αναπηρίας, θεραπειών και προνοιακών παροχών του αυτισμού.
 • Η επίθεση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα των παιδιών του Αυτιστικού Φάσματος.
 • Και οι τρόποι άμυνας και διεκδίκησης των γονέων και των οικογενειών τους.

Συζήτηση δεν είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει. Ρωτήστε γιατί εδώ.

Σκοποί Συλλόγου

Οι βασικοί σκοποί του Συλλόγου είναι:

1. Η προάσπιση με κάθε νόμιμο μέσο των ηθικών, κοινωνικών και υλικών συμφερόντων των παιδιών αυτών και των γονέων και κηδεμόνων τους.

Η επιδίωξη και διεκδίκηση καλύτερης και απρόσκοπτης λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων κάθε βαθμίδας, καθώς και Ίδρυσης και λειτουργίας ΙΕΚ και ΣΕΚ Ειδικές Αγωγής για την κατοχύρωση του συνταγματικού δικαιώματος της
εκπαίδευσης.

3. Η επιδίωξη για καλύτερη ποιότητα ζωής των παιδιών με αυτισμό, που διαβιούν σε παντός είδους κλειστές ή ανοιχτές δομές περίθαλψης ή νοσηλείας ή διημέρευσης ή φροντίδας ή σε μονάδες αποκατάστασης

4. Η συνεχής προσπάθεια για την ένταξη των ΑΜΕΔΑΔ­Α στη παραγωγική διαδικασία.

5. Η διεκδίκηση βελτίωσης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και η διεκδίκηση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων προκειμένου να βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των ΑΜΕΔΑΔ­Α στα πλαίσια της ισοπολιτείας και της ισονομίας.

6. Η προσπάθεια και διεκδίκηση για πλήρη εναρμόνιση του Ελληνικού με το Κοινοτικό και το Διεθνές Θεσμικό Πλαίσιο.

7. Η συμμετοχή και η ανάπτυξη σχέσεων με άλλες οργανώσεις Ατόμων με Αναπηρία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.

8. Η διεκδίκηση συμμετοχής εκπροσώπων και αναπηρικών οργανώσεων και του Συλλόγου στα κέντρα λήψης αποφάσεων

Διοικητικό Συμβούλιο

Οι εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου ΔΣ του Συλλόγου έγιναν στις 15 Μαρτίου 2017.

Η σύσταση του Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΓΑΠΗ είναι η ακόλουθη:

 • Κολέκα Ευτυχία (Πρόεδρος)
 • Μάντζου Αγνή (Α΄ αντιπρόεδρος)
 • Ράπτη Βασιλική (Β΄ αντιπρόεδρος)
 • Νταλές Γιάννης (Γραμματέας)
 • Νταβέλης Γιάννης (Ταμίας)
 • Ματράκας Βαγγέλης (Έφορος Ειδικών Σχολείων)
 • Θανόπουλος Κώστας (Έφορος Ειδικών Σχολείων)

Επικοινωνία – Πληροφορίες

Μονής Εριών 10, ΧΑΛΚΙΔΑ 341 00

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.