Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

Ενημέρωση Χάρτη Οδηγού υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ)

​​Χάρτης υπηρεσιών για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) από το NOESI.gr.Η πρόσφατη ενημέρωση του χάρτη του Οδηγού υπηρεσιών ® ΠΡΟΝΟΗΣΕ ολοκληρώθηκε στις 30/09/2018. Τα δεδομένα του χάρτη ενημερώνονται από την ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο (noesi.gr). Όλοι μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση του χάρτη! Επικοινωνήστε με την ομάδα noesi.gr για παρατηρήσεις ή σχόλια σχετικά με τον χάρτη. Δείτε παρακάτω τις πρόσφατες αλλαγές ή δείτε τον χάρτη!

► Η πρόσβαση στον χάρτη είναι ελεύθερη!

Χάρτης υπηρεσιών για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) από το NOESI.gr.Α. Σημαντικές διορθώσεις (αναβαθμίσεις).

 1. Αφαιρέσαμε κάποιες διπλότυπες καταχωρήσεις ιδιωτικών Κέντρων που εμφανίζονταν από λάθος στη λίστα με τα ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ-ΜΚΟ.
  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των φορέων από την πρόηγουμενη έκδοση του χάρτη. Στον πίκανα στο πλάι, βλέπετε τις καταχωρήσεις (φορείς / δομές) σε παρένθεση ανά Περιφέρεια της Ελλάδος.
   
 2. Προσθέσαμε ενδείξεις για το είδος νομικού προσώπου και το έτος ίδρυσης για τα ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ-ΜΚΟ, ΟΤΑ.
   
 3. Προσθέσαμε νέες καταχωρήσεις φορεών / δομών και επικαιροποιήσαμε τα δεδομένα στις ήδη υπάρχουσες. 
   
 4. Δημοσιεύουμε νέους πίνακες και γραφικές παραστάσεις για τη διασπορά των φορέων / δομών.

Β. Αναθέωρηση Status λειτουργίας φορέων / δομών.

 1. Αναθεωρήσαμε το Status λειτουργίας δύο φορέων ("ΚΑΛΛΟN" και "ΚΨΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΥΛΗΣ" του "ΙΨΥΠΕ") σε "διακοπή λειτουργίας", μετά από σχετική ενημέρωση από φυσικά πρόσωπα.
  Οι καταχωρήσεις παραμένουν στον χάρτη, για ενημέρωση του κοινού, ωστόσο δεν υπάρχουν δεδομένα σε αυτές τις καταχωρήσεις. Μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, οι καταχωρήσεις θα αφαιρεθούν εντελώς από τον Οδηγό. Οι φορείς που διέκοψαν τη λειτουργία τους, όσο βρίσκονται καταχωρημένοι στον χάρτη, συνοπολογίζονται στα δεδομένα των γραφικών παραστάσεων. 
   
 2. Αναθεωρήσαμε το Status λειτουργίας δύο δομών του φορέα "ΕΔΡΑ Κ.Σ.ΔΕ.Ο." σε "συγχώνευση υπηρεσιών". Συγκεκριμένα οι δομές "ΜΕΛΙΑ Ι" και "ΜΕΛΙΑ ΙΙ" ενώθηκαν σε μία δομή με τον διακριτικό τίτλο "ΜΕΛΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ".
  Οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών απεικονίζονται με το νέο Status στα δεδομένα των γραφικών παραστάσεων.
   

Οι αλλαγές στο Status λειτουργίας γίνονται καθ' υπόδειξη των υπεθύνων των δομών ή του κοινού (φυσικών προσώπων), με την προϋπόθεση ότι επαληθεύονται από την ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο.

Γ. Μικρής έκτασης διορθώσεις.

 1. Διορθώσαμε ορθογραφικά λάθη (με τις υποδείξεις σας, ευχεριστούμε!).
   
 2. Μετονομάσαμε την κατηγορία σε "ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ-ΜΚΟ, ΟΤΑ".
  Προσθέσαμε ΟΤΑ για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Δήμων και Κοινοτήτων.

Δείτε τον χάρτη του Οδηγού υπηρεσιών στην ιστοσελίδα
Βέλος που υποδεικνύει συνέδραμε σε ιστοσελίδα (link). www.noesi.gr/map

Διασπορά υπηρεσιών για ΑμεΑ και μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ανά Περιφέρεια της Ελλάδας, με βάση την καταγραφή από το NOESI.gr - Ενημέρωση 30/09/2018.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.