Εκπαίδευση: Απαγορεύεται η άρνηση εγγραφής μαθητών με ΕΕΑ ή ΑμεΑ στα ιδιωτικά σχολεία

Εικόνα GlobedNews

Τον περασμένο Αύγουστο το Υπουργείο Παιδείας νομοθέτησε το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην ιδιωτική εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και προέβλεψε ρητά την απαγόρευση άρνησης εγγραφής των ανωτέρω μαθητών από τις διευθύνσεις των ιδιωτικών σχολείων (N. 4485/2017).1 Η αντίδραση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, η οποία εκφράστηκε μέσω υπομνήματος, υπερασπίστηκε την άρνηση εγγραφής και με το επιχείρημα του "απαράδεκτου υπομνήματος" ο κ. Γαβρόγλου επέστρεψε πίσω το υπόμνημα στον αποστολέα του. Σε κάθε περίπτωση, η παραπάνω ρύθμιση αποτελεί νόμο του κράτους και η απαρέγκλιτη εφαρμογή της είναι υποχρέωση όλων.

(1) Μπορείτε να δείτε τον Νόμο ζητώντας πρόσβαση από το σχετικό αρχείο των συνεργατικών ομάδων του NOESI.gr.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.