Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΠΣΑMEA

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Π.Σ.Α.M.E.A.) ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό την προβολή και προώθηση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία στο Νομό Χίου και στόχο την ισότιμη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Από το 1996, είναι μέλος της ΕΣΑΜΕΑ.

Το 1999, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από το Υπουργείο Αιγαίου και το Υπουργείο Υγείας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Βορείου Αιγαίου (ΠΟΒΑ), που ιδρύθηκε το 2006, σε συνεργασία με το Νομαρχιακά Σωματεία ΑμεΑ "Κυψέλη" (Μυτιλήνης) και "Ίκαρος" (Σάμου), με σκοπό την ανάπτυξη του αναπηρικού κινήματος σε περιφερειακό επίπεδο. Πρω­τοστάτησε στην ίδρυση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Κοινωνικής Ευθύνης (ΚΟΙ­ΣΠΕ) με σκοπό την εργασιακή αποκατάσταση των ψυχικά πασχόντων ατόμων του Νομού Χίου. Οι δραστη­ριότητες του Συλλόγου αναπτύσσονται στους τομείς της εκπαίδευσης, της εργασιακής αποκα­τάστασης, της πρόσβασης στο δομημένο περιβάλλον και κυρίως της ενημέρωσης και της ευαισθητο­ποίησης της κοινής γνώμης.

Υπηρεσίες – Δράσεις

  • ΚΔΑΠ ΑμεΑ: Πρόγραμμα Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) ΑμεΑ για παιδιά και νέους με βαριές αναπηρίες (όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό, πολλαπλές αναπηρίες). Δίνεται έμφαση σε τομείς αυτοεξυπηρέτησης και μαθησιακών δεξιοτήτων, μέσω προγραμμάτων φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας, ομαδικών δραστηριοτήτων και επισκέψεων σε δημόσιους χώρους. Έχουν δημιουργηθεί Εργαστήρια Χειροποίητων Κατασκευών, Γύψινων, Καρτών, Ημερολογίων, Κηροπηγίων.
  • Το "Εργαστήρι" (Τμήμα Χειροποίητων Κατασκευών) στοχεύει στην επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων που εκπαιδεύονται σε αυτό. Στο Εργαστήρι παράγονται χειρο­ποίητες μπομπονιέρες, λαμπάδες και χειροποίητα κεριά, κεραμικά, είδη δώρων.
  • Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για ΑμεΑ σε συνεργασία με την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ: Λειτουργεί κάθε χρόνο στο πρότυπο Κατασκηνωτικό Κέντρο των Προσκόπων "Μάναγρος" Βολισσού. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άτομα ηλικίας μέχρι 50 ετών.
  • Απογραφή ΑμεΑ στο Νομό Χίου: Προσπάθεια που ξεκίνησε το 2002 με στόχο την απόδοση της πραγματικής εικόνας για τον πληθυσμό των ατόμων με αναπηρία.
  • Διαχείριση και λειτουργία ειδικού διαμορφωμένου ΙΧ – ΤΑΞΙ για άτομα με κινητικές δυσκολί­ες και τους συνοδούς τους.
  • Παροχή Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (ΣΥΥ) σε ΑμεΑ και τις οικογένειές τους.
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως ημερίδες, παραδοσιακό Χιώτικο πανηγύρι, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες.
  • Συ­νεργασία με το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ "Ίωνες" Ν. Χίου για τη συνδιορ­γάνωση αθλητικών προγραμμάτων και συναντήσεων.

Επικοινωνία

Δημοκρατίας 8
821 00 ΧΙΟΣ

Τηλ.: 2271024194

Fax: 2271024130

E-mail: info@psamea.gr

Ιστοσελίδα: www.psamea.gr

Για τις πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα, αναφέρατε ως πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.