Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Πρακτικά ερωτήματα για τη ζωή ενός παιδιού με ημιπληγία

Εικόνα Mnx

Πώς είναι η ζωή ενός παιδιού με ημιπληγία καθώς και της οικογένειας του; Το ερώτημα μου δεν ειναι τοσο υπαρξιακό οσο πρακτικό. Διαγνώστηκε ο γιος μου με εγκεφαλική παράλυση, ημιπληγία σε προγενετικο έλεγχο λογω ισχαιμικό επεισοδίου έμφρακτο στην αριστερή πλευρά. Δεν ξέρω τι να περιμένω. Μου περιγράφουν για προβλήματα στη κίνηση, μικρή πιθανότητα επιληψίας και κατα 70% θα ειναι ένα μέτριο περιστατικό που θα φαινεται η κινητική δυσκολία, μπορει να ειναι κατα 10-20% σοβαρό και 10-20% ελαφρύ και δεν μπορουν να πουν τίποτα παραπάνω.

Η κόρη μου έχει εγκεφαλική παράλυση, δικαιούμαστε επίδομα;

Καλησπέρα, η κόρη μου εχει εγκεφαλική παράλυση - δεξιά ημιπληγια δικαιούμαστε επίδομα ΚΕΠΑ; Να σημειώσω οτι λαμβάνουμε απο τον εοππυ για τις φυσικοθεραπείες της και τις εργοθεραπειες της. Ειναι το ίδιο; Γιατι διαβάζω οτι υπάρχει και το δίμηνο. Ποια ειναι η διαδικασία;

Κατ´οίκον φυσιοθεραπείες

Εικόνα Kat Ar

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος κάνει στο παιδάκι του φυσιοθεραπείες κατ' οίκον από που παίρνει το παραπεμτικό κάθε μήνα; επειδή η φυσιοθεραπεύτριά μας δεν έχει φυσιοθεραπευτήριο και κάνει μόνο κατ'οίκον θεραπείες, πράγμα που μας βολεύει απίστευτα, αλλά δυστυχώς ο  παιδονευρολόγος που μας παρακολουθεί  αρνείται να μας δίνει παραπεμπτικό κάθε μήνα για να μπορώ να το καταθέσω στο ταμείο μου και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε κάποιος νευρολόγος ενηλίκων ή κάποια άλλη ειδικότητα γιατρού να μας δίνει το παραπεμπτικό για κατ' οίκον. Να θυμίσω ότι έχουμε αριστερή ημιπληγία.

Ημιπληγία... έχω ένα κοριτσάκι 9 μηνών

Εικόνα Kat Ar

Γειά σας και από μένα...έχω ένα κοριτσάκι 9 μηνών και έχει διαγνωστεί ημιπληγία αριστερή... έχουμε κάνει υπέρηχο εγκεφάλου όπου δείχνει μία ήπια διάταση και μαγνητική όπου εκεί αναφέρεται η διαφορά στη λευκή ουσία...έχουμε ξεκινήσει φυσιοθεραπείες και πάμε αρκετά καλά... ξέχασα να σας αναφέρω ότι δε γνωρίζουμε πως προέκυψε η ημιπληγία... πιθανολογούμε την ώρα του τοκετού... και το ψάχνουμε για θρομβοφιλία...

 Κάθε νέο βιολόγιο στο NOESI.gr είναι ένας γονιός που σας χρειάζεται!

Θεραπευτική ιππασία και ημιπληγία

Θα ηθελα να ρωτησω γονεις με παιδια που εχουν εγκεφαλικη παραλυση, γενικα ή και ειδικα ημιπληγια, οπως ο δικος μου. Εχουν δοκιμασει τα προγραμματα ιππασιας για αυτες τις περιπτωσεις και ποια η εμπειρια τους; Σκεφτομαστε φετος περαν των κλασσικων φυσιο- εργο- λογοθεραπειων να κανει 1 φορα την εβδομαδα κι αυτο.

Ημιπληγία στο κοριτσάκι μου λόγω από ισχαιμικό - εμφρακτό - εγκεφαλικό στη γέννα

Γειά σας, θα ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας. Γέννησα ένα πανέμορφο κοριτσάκι στις 19/03/2012, όταν πάνω στη γέννα έπαθε ισχαιμικό-εμφρακτό-εγκεφαλικό στην μέση αριστερή αρτηρία με αποτέλεσμα ημιπλιγία δεξιά. Ευτυχώς επηρεάστηκε μόνο το κινητικό κομμάτι και το γνωστικό της είναι καλό. Ακόμα, βέβαια, δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Ειδικά εμένα μου είναι πολύ δύσκολο να το χωνέψω ότι το παιδάκι μου θα έχει κάποιο κινητικό πρόβλημα, είτε μεγάλο είτε μικρό.

Φακό κανείς;

Εικόνα jackie
H Μάια στο σχολείο της, σήμερα, σε ηλικία 7,5 ετών. Κλικ για μεγέθυνση.Κατ’ αρχήν, επιτρέψτε μου να συστηθώ. Είμαι η μητέρα της Μάιας, ενός επτάχρονου κοριτσιού με σύνδρομο Aicardi. Είναι ένα σπάνιο και βαρύ σύνδρομο. Ευτυχώς, όμως, για μας, η Μάια ανήκει σε μια ακόμη πιο μικρή και σπάνια ομάδα με μια πιο ήπια μορφή του συνδρόμου. Έχει νοητική στέρηση (θα υπολόγιζα ότι νοητικά η ηλικία της είναι 3,5-4 ετών) και ημιπληγία από τη δεξιά πλευρά, που την παλεύει όμως και περπατάει, τρέχει λίγο, μικρά πηδηματάκια — όλα τα προσπαθεί. Επίσης, έχει και επιληψία. Πολύ δύσκολης μορφής.
Νέο "βιολόγιο" στο NOESI.gr!
Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.