ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ (ΕΛΠΙΔΑ)

Λογότυπο του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες - Ελπίδα.Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες ιδρύθηκε το 1990, αρχικά με την επωνυμία "ο Άγιος Ανδρέας", με έδρα τη Ρόδο. Το 1996, πή­ρε το ση­μερινό του όνομα "η Ελπίδα". Το 1999, ίδρυσε το ομώνυ­μο Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για να παρέχει υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, επαγγελματικής προκατάρτισης, κοινωνικοποίησης και κοι­νωνικής επα­νένταξης σε παιδιά με αναπηρία. Διοικείται από 5μελές ΔΣ.

Οργάνωση - Διοίκηση

Τα έσοδα του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες για τη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας καλύπτονται από: α) το δικαίωμα εγγραφής και τις ετήσιες εισφορές των μελών, β) τις έκτακτες εισφορές που τυχόν επιβάλλονται από το Δ.Σ. ή τη Γ.Σ. για συγκεκριμένη αιτία, γ) τις προς το Σωματείο δωρεές και πάσης φύσεως ενισχύσεις, δ) τα έσοδα από εκδρομές, συνεστιάσεις και κάθε είδους εκδηλώσεις και ε) από οποιοδήποτε έσοδο από κάθε νόμιμη πηγή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για τα έτη 2015-2018, αποτελούν:

  • Πρόεδρος: Καπούλα Σταυρούλα
  • Αντιπρόεδρος: Σαρικάς Αναστάσιος
  • Γενική Γραμματέας: Χρήστου Καλλιόπη
  • Ταμίας: Σουνδάς Αντώνιος
  • Οργ. Γραμματέας: Αναστάση Αντωνία

Πιστοποιήσεις

Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες είναι ενταγμένος στα εξής Μητρώα: 

  • Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας
  • Ειδικό Μητρώο Εθελοντών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Ν.2646/98).

Έχει πιστοποιηθεί από το 2007 από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ανανέωση πιστοποίησης με το ΦΕΚ 2762/Β/15.10.12. Είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Επικοινωνία

Πλ. Στεφάνου Γέροντα 44 
851 00 ΡΟΔΟΣ 

Τηλ./Fax: 2241034442

E-mail: elpida1999@hotmail.com
Ιστοσελίδα: http://kentroelpidarodou.gr

Δείτε ακόμη την παρουσίαση του Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με την επωνυμία "η Ελπίδα" στον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr.


Πηγή - Αρχείο - Επεξηγήσεις

(1)Πηγές: NOESI.gr (2016). ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "ΠΡΟΝΟΗΣΕ". ΑΘΗΝΑ: Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ISSN: 1792-4103

(2)Αρχείο: NOESI.gr | To NOESI.gr επισκέφτηκε τη Ρόδο τον Οκτώβριο 2015. Στις 14/10/2015 περιηγήθηκε στο Κέντρο και γνώρισε τα ιδρυτικά μέλη του Φορέα, το προσωπικό και τους ωφελούμενους της Δομής στο πλαίσιο της χαρτογράφησης του τομέα της αναπηρίας. Την παρουσίαση και ξενάγηση ανέλαβαν η Σταυρούλα Καπούλα, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, και η Γεωργία Ρηγοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός της Δομής.

(3) Επικαιροποίηση: NOESI.gr | Η τελευταία επικαιροποίηση των πληροφοριών στο www.noesi.gr έγινε στις 02/05/2016 από το μέλος agkou.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.