Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ► Νέα παρουσίαση!

Το πρόγραμμα «+Δημιουργώ» (προφέρεται ΣυνΔημιουργώ) υλοποιείται από το Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου.

Υπηρεσίες — Δράσεις

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες, σχολικής ηλικίας, καθώς και η κάλυψη της ανάγκης των γονέων για ελεύθερο και προσωπικό χρόνο.

Η δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση των παιδιών πραγματοποιείται από ομάδα επιστημόνων από το Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά, καθώς και τη συνδρομή εθελοντών/ντριών φοιτητών/τριών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.  Πιο αναλυτικά, κάθε παιδί απασχολείται από έναν ή/και δύο φοιτητές /-τριες, με την ταυτόχρονη παρουσία της επιστημονικής ομάδας, η οποία φέρει την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και της εποπτείας των εκπαιδευτικών στόχων και δραστηριοτήτων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες και διαρκούν (02) δύο ώρες. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, οι συναντήσεις υλοποιούνταν κάθε Σάββατο από τις 12:00-14:00 σε χώρους εντός και πλησίον του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Ερυθρού Σταυρού 12Α — ΡΟΔΟΣ

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να κλείσουν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, ραντεβού και να προσέλθουν στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με παράρτημα Ρομά, επί της οδού Ερυθρού Σταυρού 12Α, συμπληρώνοντας αίτηση - κοινωνικό ιστορικό και υπεύθυνη δήλωση. 

Τηλ.: 2241044755 (09:00-13:00)

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.