Ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων (για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας)

Από το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Εφήβου ΨΥΧΟΔΟΣ JUNIOR — Πληροφορίες στο τηλ. 2106421184 και μέσω E-mail: info@psychodos.gr
Thursday, 19 October to Thursday, 30 November, 2017, 16:45 - 18:45

Οι κοινωνικές δεξιότητες αποτελούν σημείο αναφοράς για τη σχολική, προσωπική και επαγγελματική ζωή των ατόμων. Η απουσία ή η έλλειψη αυτών των δεξιοτήτων μπορεί να οδηγήσει στην απομόνωση, τη σχολική αποτυχία και διαρροή με αποτέλεσμα προβλήματα στη ζωή του παιδιού (Asher, Oden & Gottman, 1992). Έρευνες, ωστόσο, αποδεικνύουν ότι τα κοινωνικά απομονωμένα παιδιά μπορούν να διδαχθούν δεξιότητες που αυξάνουν τις κοινωνικές του επαφές και την αποδοχή από τους γύρω τους.

Αφίσα για τις ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων από το Ψυχοδός Junior που ειδικεύεται στην Θεραπευτική Υποστήριξη και Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων.

Oι ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων ενισχύουν:

  • τη μη λεκτική επικοινωνία
  • τις δεξιότητες διαλόγου/συζήτησης (πχ. έναρξη-διατήρηση συζήτησης, αναμονή σειράς)
  • την ενσυναίσθηση (ανάπτυξη Θεωρίας του Νου)
  • τις δεξιότητες παιχνιδιού κι επίλυσης προβλημάτων
  • την ανάπτυξη της φαντασίας
  • τη διαχείριση θυμού/ ήττας
  • την κατανόηση κοινωνικών κανόνων
  • την αύξηση αυτοελέγχου και αυτοπεποίθησης
  • την ανεξαρτησία
  • την κατανόηση της έννοιας και των κανόνων φιλίας

Ανάλογα με το προφίλ των παιδιών που απαρτίζουν την ομάδα οι μέθοδοι προσαρμόζονται, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες του κάθε παιδιού χωριστά. 

Γνωρίστε το ΨΥΧΟΔΟΣ JUNIOR

Λογότυπο για το Ψυχοδός Junior που ειδικεύεται στην Θεραπευτική Υποστήριξη και Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων.Η "Ψυχοδός Junior" ειδικεύεται στην Υποστήριξη και Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών και της οικογένειας, τη σωστή διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, τη θεραπευτική παρέμβαση σε προβλήματα ομιλίας, λόγου και γραφής, καθώς και την επίλυση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σπίτι και στο σχολείο. 

Λογότυπο του Οδηγού διαταραχών του NOESI.grΜάθετε περισσότερα για τo ΨΥΧΟΔΟΣ JUNIOR στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα www.noesi.gr/psychodos-junior

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.