ΑΓΙΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

Εικόνα Pro

Το Άσυλο Ανιάτων Πάτρας με την επωνυμία "Η Αγία Ευφροσύνη" ιδρύθηκε το 1957 με έδρα την Πάτρα από το Σωματείο με την επωνυμία “Κοινωνική Αλληλεγγύη - Άσυλο Ανιάτων Πατρών - Η Αγία Ευφροσύνη”. Είναι ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ 1111/1972

Λογότυπο του Άσυλου Ανιάτων Πατρών, με την επωνυμία Η Αγία Ευφροσύνη, στον Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ του NOESI.gr.

Tο 1963 όλες οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στεγάστηκαν στο νέο ιδιόκτητο κτήριο στην πλατεία Παντοκράτορος. Βάσει του καταστατικού, στο Ίδρυμα φιλοξενούνται άτομα τα οποία είναι ηλικίας άνω των 18 ετών και πάσχουν από διάφορες ασθένειες όπως τετραπληγία, παραπληγία, μυασθένεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, άνοια κ.λπ. 

Υπηρεσίες

Η σημερινή δυναμικότητα είναι 120 κλίνες, οι οποίες είναι πάντοτε σχεδόν κατειλημμένες. Σκοπός του Ιδρύματος είναι να προσφέρει υλική και ηθική προστασία σε πρόσωπα τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση αποδεδειγμένης ανάγκης, με επίκεντρο τη νοσηλευτική φροντίδα επί 24ώρης βάσης και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κάθε βδομάδα πραγματοποιείται ομάδα νοητικής ενδυνάμωσης και ψυχαγωγίας των περιθαλπομένων ενώ συχνά οργανώνονται εκδηλώσεις ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος, επισκέψεις στον χώρο του ιδρύματος από διάφορους φορείς της πόλης. Επίσης, καθημερινά επισκέπτεται το Ίδρυμα ιατρός.

Διοικητικό Συμβούλιο (2)

Το Άσυλο Ανιάτων Πατρών διοικείται από 7μελές αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται ανά 4ετία από τα μέλη του Σωματείου και αποτελούν σήμερα οι εξής:

  • κ. Παναγόπουλος Ανδρέας, Πρόεδρος
  • κ. Οικονομόπουλος Γεώργιος, Αντιπρόεδρος
  • κ. Σταματοπούλου Αλεξάνδρα, Γεν. Γραμματέας
  • κ . Καραπλής Ιωάννης, Ταμίας
  • κ. Αρβανιτοπούλου Νικολίτσα, Μέλος
  • κ. Τρίγκας Παναγιώτης, Μέλος
  • κ. Πολίτης Θεόδωρος ,Μέλος

Μελλοντικοί Στόχοι

Η Διοίκηση του Ιδρύματος έχει δρομολογήσει την δημιουργία μίας υπερσύγχρονης μονάδας για την μεταστέγαση των εγκαταστάσεων του Ασύλου Ανιάτων Πατρών, σε Μονάδα μεγαλύτερης δυναμικότητας. Παρόλα αυτά, σήμερα, το Ίδρυμα αντιμετωπίζει προβλήματα με τις συμβάσεις με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), από τη διαδικασία εισαγωγών έως την ροή εισροής εσόδων και το μειωμένο ύψος καταβολής νοσηλίων από τον Οργανισμό.

Επικοινωνία 

Πλατεία Παντοκράτορος και Ηλείας, ΠΑΤΡΑ 262 25


Πηγή - Αρχείο - Επεξηγήσεις

(1)Πηγές: NOESI.gr (2016). ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "ΠΡΟΝΟΗΣΕ". ΑΘΗΝΑ: Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ISSN: 1792-4103. 

(2)Αρχείο: NOESI.gr | Πληροφορίες που συνελλέγησαν από την ομάδα μελέτης του Οδηγού υπηρεσιών "Προνόησε". Πληροφορίες στο asiloaniatonpatron.gr.

(3) Επικαιροποίηση: NOESI.gr | Η τελευταία επικαιροποίηση των πληροφοριών στο www.noesi.gr έγινε στις 05/04/2016 από το μέλος pro.  

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.