Ομάδα ΔΕΠ-Υ και ελέγχου συμπεριφοράς

Η ομάδα αυτή απευθύνεται σε παιδιά που παρουσιάζουν την πλήρη εικόνα της διαταραχής (ΔΕΠ-Υ) ή μεμονωμένα κάποια από της κατηγορίες της. Συνήθως απαρτίζεται από παιδιά προσχολικής ηλικίας, προνηπίου και νηπίου, καθώς η σημαντικότητα της προσοχής και της συγκέντρωσης για την μετέπειτα σχολική / μαθησιακή (και όχι μόνο) πορεία του παιδιού , αναγνωρίζεται πλέον από όλους.

Παιδιά σχολικής ηλικίας μετέχουν σε δική τους ομάδα.

Η αντιμετώπιση ενός παιδιού με ΔΕΠ-Υ είναι πολύπλευρη. Εκτός από τις οδηγίες που είναι απαραίτητο να δίνονται στο δάσκαλο για την αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού στο σχολείο, παράλληλα σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα για τους γονείς για τον ευκολότερο χειρισμό του στο σπίτι.Τα προγράμματα αυτά δεν υποκαθιστούν, αλλά αλληλοσυμπληρώνουν τη θεραπευτική διαδικασία η οποία μπορεί να εξελιχθεί από ατομική σε ομαδική με στόχο την αντιμετώπιση όλων των παραμέτρων που δυσκολεύουν το παιδί: την απροσεξία, την υπερκινητικότητα ή/και την παρορμητικότητά του.

Στην ομάδα εξασκούνται οι επιτελικές – εκτελεστικές μας λειτουργίες που είναι οι ανώτερες γνωστικές λειτουργίες που συμβάλλουν στην αυτονομία και στην αυτάρκεια της συμπεριφοράς μας. Η ομάδα αποσκοπεί στην βελτίωση της προσοχής και συγκέντρωσης, οργάνωσης πληροφοριών, στο σχεδιασμό ενεργειών, στη διαχείριση χρόνου, στην έναρξη χρόνου εργασίας, στην ευελιξία και στην επιμονή σε ένα στόχο.

Οι επιτελικές λειτουργίες θα βοηθήσουν τον μαθητή:

 • Να ξεκινά μια δραστηριότητα με σωστή προετοιμασία και χωρίς αναβλητικότητα.
 • Να μη βιάζεται.
 • Να θυμάται τι πρέπει να κάνει.
 • Να δουλεύει με σειρά και να ολοκληρώνει.
 • Να ελέγχει αυτό που κάνει.
 • Να συγκρατεί και να αξιολογεί τις πληροφορίες.
 • Να καθοδηγεί τον εαυτό του.

Πληροφορίες συνοπτικά:

 • Αριθμός μελών ανά ομάδα: 3 - 5 άτομα
 • Συναντήσεις: 1 / εβδομάδα (κάθε Τετάρτη)
 • Ώρες: 6.45 -7.45 (1 ώρα)
 • Κόστος συμμετοχής: 25€ ανά συνεδρία

Το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο Ευχέρεια στελεχώνεται από μία άριστα καταρτισμένη διεπιστημονική ομάδα που αποτελείται από: ψυχολόγους, λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας και παιδοψυχίατρο. Η "Ευχέρεια" δέχεται παιδιά 2-18 ετών που αντιμετωπίζουν την οποιαδήποτε δυσκολία - μεγάλη ή μικρή, παθολογική ή περιβαλλοντολογική - σε κάποιο τομέα της ανάπτυξής τους και τα βοηθάμε να βελτιώσουν ή να αποκαταστήσουν πλήρως τη δυσκολία αυτή, οργανώνοντας και εφαρμόζοντας το κατάλληλο εξατομικευμένο πρόγραμμα για κάθε παιδί.

Λογότυπο.Επικοινωνία

Σ. Καραγιώργη 1 & Μαρίνου Αντύπα 141 21 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Τηλ.: 2102822010 E-mail: info@efheria.gr

Δείτε περισσότερα για την Ευχέρεια, στην παρουσίαση στο δίκτυο "Προνόησε" στη σελίδα www.noesi.gr/efxeria (κλικ εδώ...)
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.