Ομάδα ανάπτυξης επικοινωνίας και λόγου για παιδιά προσχολικής ηλικίας

H συγκεκριμένη ομάδα απευθύνεται σε μαθητές νηπιακής ηλικίας κυρίως στο φάσμα της Διάχυτης Αναπτυξιακής Διαταραχής, που δεν έχουν αναπτύξει ακόμα λόγο και εστιάζει στην εκμάθηση της λειτουργικής επικοινωνίας.

Το PECS αναπτύχθηκε το 1985 από τους Lori Frost και Αndy Bondy και αποτελεί ένα μέσο εναλλακτικής και επαυξητικής επικοινωνίας που χρησιμοποιεί εικόνες για να βοηθήσει τους μαθητές να επικοινωνήσουν, μεταφέροντας λειτουργικά το μήνυμα τους. Το PECS δεν χρησιμοποιείται μόνο από παιδιά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος αλλά και από παιδιά με γενικότερες δυσκολίες στην εκμάθηση του λόγου.

Στόχος της ομάδας αυτής, πέρα από την εκμάθηση της «φύσης» της επικοινωνίας, είναι ο μαθητής να διδαχτεί παράλληλα σημαντικές δεξιότητες επικοινωνίας όπως:

 • να ζητά βοήθεια,
 • να ζητά διάλειμμα
 • να μπορεί να αρνείται και να απορρίπτει
 • να μπορεί να εκφράσει κατάφαση
 • να ανταποκρίνεται στην εντολή «περίμενε» και σε απλές λειτουργικές εντολές
 • να μεταβαίνει χωρίς προβληματικές συμπεριφορές από τη μια δραστηριότητα στην επόμενη
 • να ακολουθεί αστικοποιημένο πρόγραμμα

Πληροφορίες συνοπτικά:

 • Αριθμός μελών ανά ομάδα: 3 - 5 άτομα
 • Συναντήσεις: 1 / εβδομάδα (κάθε Τετάρτη)
 • Ώρες: 5.30 μ.μ. - 6.50 μ.μ. (1 ώρα)
 • Κόστος συμμετοχής: 25€ ανά συνεδρία

Το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο Ευχέρεια στελεχώνεται από μία άριστα καταρτισμένη διεπιστημονική ομάδα που αποτελείται από: ψυχολόγους, λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας και παιδοψυχίατρο. Η "Ευχέρεια" δέχεται παιδιά 2-18 ετών που αντιμετωπίζουν την οποιαδήποτε δυσκολία - μεγάλη ή μικρή, παθολογική ή περιβαλλοντολογική - σε κάποιο τομέα της ανάπτυξής τους και τα βοηθάμε να βελτιώσουν ή να αποκαταστήσουν πλήρως τη δυσκολία αυτή, οργανώνοντας και εφαρμόζοντας το κατάλληλο εξατομικευμένο πρόγραμμα για κάθε παιδί.

Λογότυπο.Επικοινωνία

Σ. Καραγιώργη 1 & Μαρίνου Αντύπα 141 21 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Τηλ.: 2102822010 E-mail: info@efheria.gr

Δείτε περισσότερα για την Ευχέρεια, στην παρουσίαση στο δίκτυο "Προνόησε" στη σελίδα www.noesi.gr/efxeria (κλικ εδώ...)
Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.