Πρόσκληση: Μελέτη αναγκών οικογενειών με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ή/και αναπηρία στην Περιφέρεια Αττικής

Εικόνα NOESI.gr

Το Πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο «ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©» (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") αφορά τη μελέτη των αναγκών των ωφελούμενων στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα οργανωθούν συναντήσεις (ημερίδες – εργαστήρια) για τις οικογένειες των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία. Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, η ομάδα Έργου του Προγράμματος θα επισκεφτεί δομές (πλαίσια) σε όλους τους τομείς των υπηρεσιών για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να παρουσιάσουν με τα δικά τους μάτια τις ανάγκες, τις επιθυμίες τους σχετικά με το πλαίσιο όπου φοιτούν.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλα τα είδη της αναπηρίας, σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας, σε όλα τα πλαίσια που παρέχουν εκπαίδευση, αποκατάσταση, αθλητισμό, ψυχαγωγία, μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιείται από το «Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής» (ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ) και τη «Νόηση στο διαδίκτυο» (NOESI.gr).

► Εάν θέλετε να δηλώσετε ενδιαφέρον για να συμμετέχετε σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος, συμπληρώστε τη φόρμα* με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

(*) Απευθείας σύνδεσμος: https://goo.gl/forms/MSQwxcxfUD7DbfHE3

Προσεχείς εκδηλώσεις:

Σάβ, 27/10/2018 - 11:00 - 13:30 Συνάντηση γονέων στη Γλυφάδα Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.Δηλώστε συμμετοχή τηλεφωνικά ή μέσω E-mail εδώ.
Νοέμβριος Μαρούσι — Η ακριβής ημέρα, ώρα και τοποθεσία της συνάντησης θα ανακοινωθούν σύντομα εδώ. Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Η τοποθεσία έχει καθοριστεί. Δεχόμαστε δηλώσεις συμμετοχής. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.
Οκτώβριος / Δεκέμβριος Κηφισιά — Η ακριβής ημέρα, ώρα και τοποθεσία της συνάντησης θα ανακοινωθούν σύντομα εδώ. Δεχόμαστε δηλώσεις συμμετοχής. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.
Νοέμβριος Πειραιάς — Η ακριβής ημέρα, ώρα και τοποθεσία της συνάντησης θα ανακοινωθούν σύντομα εδώ. Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Η τοποθεσία έχει καθοριστεί. Δεχόμαστε δηλώσεις συμμετοχής. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.
Νοέμβριος  Βούλα — Η ακριβής ημέρα, ώρα και τοποθεσία της συνάντησης θα ανακοινωθούν σύντομα εδώ. Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Η τοποθεσία έχει καθοριστεί. Δεχόμαστε δηλώσεις συμμετοχής. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.
Νοέμβριος Αθήνα κέντρο (Πατησίων) — Η ακριβής ημέρα, ώρα και τοποθεσία της συνάντησης θα ανακοινωθούν σύντομα εδώ. Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Η τοποθεσία έχει καθοριστεί. Δεχόμαστε δηλώσεις συμμετοχής. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Σχόλια

Μελέτη αναγκών....

Εικόνα Κώστας Φωτάκης

Για άλλη μια φορα Ελλαδα δεν είναι μονο η Αθηνα.

Στην υπολοιπη τα προβλήματα και οι ευκαιριες είναι πολύ πιο δυσκολα.

Ξεκινούμε από την Αττική, με στόχο όλες τις Περιφέρειες

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γεια σας από τη νόηση στο διαδίκτυο :)

Η προσπάθειά μας ξεκινά από την Αττική, γιατί εδώ βρήκαμε πρόσφορο έδαφος, καθώς είναι η βάση της ομάδας μας. Το πρόγραμμα υλοποιείται πιλοτικά στην Περιφέρεια Αττικής, με άμεσο στόχο να αποκτήσει πανελλαδική κάλυψη.

Ήδη ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, στο πρόσφατο συνέδριο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) που οργάνωσε ο Σύλλογος ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, παρακολούθησε την παρουσίαση του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ" και εξέφρασε δημόσια τη θέλησή του να οργανώσει σχετική μελέτη στο Δήμο του εξασφαλίζοντας το κονδύλι που απαιτείται. Από μέρους μας είμαστε ήδη σε επαφή με τις σχετικές υπηρεσίες στην Αλεξανδρούπολη.

Ενδιαφέρον επίσης, έχουν εκφράσει εκπρόσωποι φορέων και ΟΤΑ από τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κομοτηνής κ.ά. Οι περισσότερες επαφές είναι σε εξέλιξη και σε αρχικό στάδιο, επομένως, θα ήταν κάπως πρόωρο να κάνουμε σχετικές ανακοινώσεις.

Ελπίζω ότι στο επόμενο συνέδριο για τη νοητική υστέρηση και τις αναπτυξιακές διαταραχές (IASSIDD) σε μερικές ημέρες, θα μπορέσουμε να έρθουμε σε επικοινωνία με περισσότερους φορείς σχετικά με τη μελέτη.

Εντός του μήνα αποστέλλουμε πρόσκληση συνεργασίας σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην πανελλαδική χαρτογράφηση του τομέα της αναπηρίας που οργάνωσε το NOESI.gr με κοινή χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση.

Πάντως, αν έχετε χρόνο δείτε την συνολική παρουσίαση του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" που αφορά τη μελέτη αναγκών των οικογενειών με άτομα με αναπηρία και θα δείτε ότι η πανελλαδική κάλυψη είναι καθοριστικός στόχος του Προγράμματος, τουλάχιστον από μέρους της ομάδας μας.

Ευελπιστώ, ότι τους επόμενους μήνες θα ευοδώσουν οι προσπάθειές μας και θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τη σχετική μελέτη και σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας πέραν της Αττικής.

Με εκτίμηση,

Άγγελος Κουτουμάνος
NOESI.gr

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.