Μία σελίδα του Οδηγού παρεμβάσεων

O Οδηγός των παρεμβάσεων του NOESI.gr περιγράφει προγράμματα (μοντέλα) παρέμβασης, θεραπείας και αντιμετώπισης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.

O Οδηγός παρεμβάσεων noesi.gr/book/intervention περιγράφει στόχους και μεθόδους στα προγράμματα παρέμβασης και αποκατάστασης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης. Πιστοποιείται από το Health on the Net Foundation? και παρουσιάζει γενικές κατευθύνσεις – μη εξατομικευμένες. Αναπτύσσεται εθελοντικά από το NOESI.gr :)

Original Play (Αυθεντικό Παιχνίδι)

Tο Αυθεντικό Παιχνίδι είναι μία μέθοδος παιχνιδιού, αληθινού και αυθόρμητου, που δίνει χώρο στην ευφυΐα της καρδιάς και απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από ηλικία, σωματική κατάσταση ή φύλο. Πρόκειται για έναν άμεσο, σωματικό, μη λεκτικό και χωρίς αυταπάτες τρόπο επικοινωνίας, που καλλιεργεί τη συναισθηματική μας νοημοσύνη και στοχεύει στο να βελτιώνει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων και ομάδων αντικαθιστώντας τη βία με τη καλοσύνη και την αγάπη.
Το Αυθεντικό Παιχνίδι βοηθάει κάθε παιδί να αισθάνεται ασφαλές και αγαπημένο. Το Αυθεντικό Παιχνίδι μετασχηματίζει βαθιά ριζωμένες αρνητικές συνήθειες και συμπεριφορές σε νέες συνήθειες που βασίζονται σε αισθήματα αγάπης και ασφάλειας. Το Αυθεντικό Παιχνίδι αυξάνει τη δυνατότητα προσαρμογής σε νέα περιβάλλοντα στις μονίμως εναλλασσόμενες συνθήκες της ζωής.
    O. Fred. Donaldson είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος ειδικός του παιχνιδιού, πρωτοπόρος στη χρήση του ως εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση της βίας, της κακοποίησης και της επιθετικότητας. Για πάνω από 30 χρόνια έχει παίξει με παιδιά, παιδιά με ειδικές ανάγκες, μέλη συμμοριών, παιδιά των δρόμων, φυλακισμένους, άγρια ζώα (δελφίνια, φάλαινες, λιοντάρια, λύκους, ελέφαντες, αρκούδες, ρινόκερους, μπαμπουίνους, κολιμπρί, πεταλούδες) και έχει εκπαιδεύσει ενήλικες σε σχέση με τη σημασία και τη χρήση του παιχνιδιού. Χρησιμοποιεί το παιχνίδι για να δημιουργεί «καταφύγια» όπου τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια και αγάπη. Επιπλέον, ο Δρ. Donaldson είναι σύμβουλος παιχνιδιού σε πολλά εκπαιδευτικά και θεραπευτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις Φιλιππίνες, στη Νότιο Αφρική, στην Πολωνία και στη Σουηδία. Έχει γράψει το προταθέν για βραβείο Πούλιτζερ βιβλίο “Playing by Heart” (Παίζοντας από Καρδιάς) και πάνω από 35 άρθρα και κεφάλαια βιβλία σχετικά με το παιχνίδι και το Αϊκίντο.
    Η Jolanta Graczykowska, MA. είναι η επίσημη αντιπρόσωπος και συντονιστής του προγράμματος "Αυθεντικό Παιχνίδι" στην Ευρώπη. Είναι η Διευθύντρια του Κέντρου Προώθησης του Αυθεντικού Παιχνιδιού: δασκάλα και θεραπεύτρια. Παίζει με παιδιά με αναπηρίες, με θύματα βίας και με ενήλικες σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας, πολιτιστικού υπόβαθρου, κοινωνικής τάξης ή ψυχοκινητικής εξέλιξης. Διευθύνει εργαστήρια και διοργανώνει διεθνή εκπαιδευτικά Σεμινάρια με θέμα το "Αυθεντικό Παιχνίδι", για γονείς και επαγγελματίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Original Play δείτε: http://www.originalplay.eu

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

You must have Javascript enabled to use this form.