Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΑΧΤΙΔΑ ► Νέα παρουσίαση

Λογότυπο ΑΧΤΙΔΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΑΦ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ.Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Βορείου Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1987, ως φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, από γονείς και συγγενείς παιδιών που πάσχουν από αυτισμό.

Ιστορικό

Αρχικό κτίριο ΑΧΤΙΔΑ.Το 1987 ιδρύεται ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Βορείου Ελλάδας. Η κτηματική εταιρία του Δημοσίου παραχωρεί στον Σύλλογο το 1989, το οικόπεδο στην Καλαμαριά. Ο Σύλλογος αγοράζει ένα μεταχειρισμένο λυόμενο κτίριο, το αποσυναρμολογεί και το μεταφέρει από την Καλαμάτα στην Καλαμαριά όπου το συναρμολογεί, στο ιδιόκτητο πλέον οικόπεδο, το 1990.

Το 1997 ιδρύεται ο Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων Αυτιστικών Ατόμων "Αχτίδα" με βασικό στόχο την οικονομική και ηθική στήριξη του Συλλόγου 'Αχτίδα". Λίγο αργότερα ξεκινά η ανέγερση νέου κτιρίου, δίπλα στο παλιό, κατάλληλο να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του "Κέντρου" και να καλύψει τις ανάγκες της μεθόδου που υιοθέτησαν οι γονείς των αυτιστικών ως την πλέον ενδεδειγμένη. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Βορείου Ελλάδας στον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr στην ιστοσελίδα: https://noesi.gr/pronoise/sillogos-daf-voreiou-elladas

Νέο κτίριο ΑΧΤΙΔΑ.Το 2002 γίνονται τα εγκαίνια του νέου κτιρίου και έκτοτε λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα για αυτιστικά παιδιά και περιοδικά λειτουργεί και ως "Συμβουλευτικός Σταθμός" για γονείς αυτιστικών .

Υπηρεσίες – Προγράμματα

Το Κέντρο Αυτισμού "Αχτίδα" σήμερα παρέχει:

Νέο κτίριο ΑΧΤΙΔΑ - η πισίνα.

  • Διάγνωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία ατόμων με αυτισμό ατομικά αλλά και σε ομάδες 4 - 5 ατόμων με στόχο τη συναισθηματική ωρίμανση, εκμάθηση δεξιοτήτων, κοινωνικοποίηση κ.λ.π.
  • Ασκήσεις κολύμβησης στην εσωτερική πισίνα του κέντρου με την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτών.
  • Απογευματινή δημιουργική απασχόληση αυτιστικών παιδιών σε μικρές ομάδες.
  • Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για γονείς κάθε Τρίτη μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.
  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς αυτιστικών παιδιών.
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα του αυτισμού.

Επικοινωνία – Πληροφορίες

Κ. Καραμανλή & A. Τρίτση (γωνία), ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 551 32 (απέναντι από το Στρατόπεδο Νταλίπη)

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.