Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΚΕΘΙΣ

Εικόνα GlobedNews

Το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ.) ιδρύθηκε, ως μη κερ­δοσκοπική Οργάνωση, το 2005 στις Σέρρες. Εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εθελοντές πλαισιώνουν το πρόγραμμα, με στόχο τη σωματι­κή βελτίωση και ψυχική ανάπτυξη των ΑμεΑ στη Βόρεια Ελλάδα. Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ιππασία μπορούν να συμμετέχουν και άτομα χωρίς αναπηρία.

Υπηρεσίες – Δράσεις

❸ Το ΕΚΕΘΙΣ παρέχει προγράμματα θεραπευτικής ιππασίας σε παι­διά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, σκλήρυνση κατά πλάκας, παθήσεις Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, αυτισμό, νοητική υστέρηση κ.ά.

❹ Στο ΚΕΘΙΣ μπορούν να εκπαιδευτούν στην ιππασία και άτομα χωρίς κάποιο πρόβλημα, πράγμα που αποσκοπεί και στην ενσω­μάτωση των ΑμεΑ. Στο ίδιο πλαίσιο, οργανώνονται προγράμματα που προωθούν τον σεβασμό προς το περιβάλλον, τη φιλοζωία, και γενικά τον πολιτισμού και την επιμόρφωση.

Ιστορικό

Το 2005, κατά την ίδρυση του Συλλόγου, ο Δήμος Στρυμόνα (όμορος Δήμος με τον Δήμο Σερρών), παραχωρήθηκαν 12 στρέμματα γης για την ανάπτυξη του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας. Αργότερα, με χορηγίες ατόμων και επι­χειρήσεων στην περιοχή, έγιναν έργα υποδομής όπως: ειδικός στίβος, στάβλος για τρία άλογα, μια αποθήκη εξοπλι­σμού των αλόγων και ζωοτροφών, ένα μικρό σπιτάκι για την διαμονή των συνο­δών των παιδιών ενώ διαρκεί η συνε­δρία, και ένας χώρος που φιλοξενεί διάφορα κατοικίδια, με τα οποία μαθαί­νουν να ασχολούνται τα παιδιά (κυρίως τα αυτιστικά). Η θεραπευτική ομάδα προσφέρει εθελο­ντική εργασία και στελεχώνεται από τις εξής ειδικότητες: Ιπποθεραπευτή, Φυ­σιοθεραπευτή με ειδίκευση στην Ιππο­θεραπεία, Γυμναστές με ειδίκευση στον αυτισμό και στα ΑμεΑ, Ψυχολόγο. Ο μο­ναδικός επί μισθώ είναι ο σταβλίτης, που έχει και τη γενική φροντίδα του ΚΕΘΙΣ.

Επικοινωνία

Ν. Σκοπός (Δήμος Εμ. Παππά) ΣΕΡΡΕΣ

Βρείτε το σε άλλα δίκτυα!

[+] Blog: www.therapeftikiippasia.blogspot.gr

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" (2016) από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.