Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΚΕΑ (Θεσσαλονίκη)

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής (Κ.Ε.Α.) Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1982, από γο­νείς ΑμεΑ ως ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό Σωματείο. Λειτουρ­γεί ως Εξειδικευμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.Κ.Ε.Κ.) ατόμων με νοητική υστέρηση, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Υπηρεσίες - Δράσεις

Προκατάρτιση και Εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης: Μεταξοτυπία, Διακόσμηση – Πηλός, Οικιακή Οικο­νομία, Τυποποιη­μένη Εργασία, Πλυντήρια – Σιδερωτήρια, Πωλητών Εκ­θέσεων και Λαϊκών Αγορών. Μερικά από τα εργαστήρια είναι επιδοτούμενα.

Κέντρο ημερήσιας φροντίδας.

Ξενώνας με δυναμικότητα φιλοξενίας 18 ατόμων.

Υπηρεσία προώθησης στην ελεύθερη αγορά προϊόντων και πα­ρεχόμενων υπηρε­σιών των εργαστηρίων.

Υπηρεσία προώθησης στην απασχόληση για τους μαθητές του ΕΚΕΚ.

Οργάνωση μη­τρώου ΑμεΑ της ευρύ­τερης περιοχής, δημιουργία τράπεζας δεδομένων. Συνοδευτικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες:

  • Ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνικές υπηρεσίες, λογοπεδι­κή αντιμε­τώπιση, ειδική μάθηση, κοινωνικοποίηση, δραμα­τοθεραπεία, διερεύνηση εργασιακών δε­ξιοτήτων και κλίσε­ων (επαγγελματικός προσανατολισμός), σεξουαλική αγω­γή,
  • Ειδικά προγράμματα άθλησης, σωματικής αγωγής και ψυχαγωγίας.
  • Συμμετοχή σε διεθνείς και εθνικές οργανώσεις αγώνων ΑμεΑ.

Επικοινωνία

Κολοτούρου 14 551 32 Καλαμαριά ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τηλ.: 2310453107 Τηλ./Fax: 2310481656

E-mail: keathe@otenet.gr

* Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.