Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΣΑΤΕΑ

Λογότυπο ΣΑΤΕΑΟ Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (Σ.Α.Τ.Ε.Α.) προέκυψε από την ενοποίηση των δύο επιμέρους Επιστημονικών Συλλόγων των δύο Τμημάτων Ειδικής Αγωγής των Πανεπιστημών Θεσσαλίας και Μακεδονίας, με στόχο την επιδίωξη κοινών στόχων στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε μία ενιαία βάση. Η ίδρυση του ΣΑΤΕΑ το 2015 στη Θεσσαλονίκη επισήμανε την ένωση του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Συλλόγου Aποφοίτων του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Κατεύθυνσης Εκπαίδευσης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, ως μελών του ενιαίου Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ).

Σκοποί του Συλλόγου

 • Ενημέρωση των μελών του ΣΑΤΕΑ για επιστημονικά θέματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στην Ελλάδα (π.χ. διεξαγωγή σεμιναρίων, προώθηση της κοινωνικής και σχολικής ένταξης).
 • Ενημέρωση των μελών του ΣΑΤΕΑ για εργασιακά θέματα (Νόμοι, δικαιώματα αναπληρωτών) και διεξαγωγή δράσεων και κινητοποιήσεων για την υπεράσπισή τους.
 • Κατάθεση επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων για την ποιοτική αναβάθμιση του χώρου της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και μέσω της συνεργασίας με άλλους φορείς (π.χ. συλλόγους επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς, γονέων & κηδεμόνων)
 • Ανάδειξη των προβλημάτων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (π.χ. παρατυπίες διαδικασιών, ελλιπής στελέχωση σχολικών μονάδων).

Μπορείτε να δείτε εδώ το καταστατικό του ΣΑΤΕΑ.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στις 7/11/2015 το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΕΑ αποτελείται από τα εξής μέλη:

 1. Πρόεδρος: Κακαζιάνη Μαρίνα
 2. Αντιπρόεδρος: Ιωακειμίδου Μαριάννα
 3. Γραμματέας: Κυρίτση Βασιλική
 4. Αναπλ. Γραμματέας: Χαραλαμπίδου Ευφροσύνη
 5. Ταμίας: Μαρτινίδου Έλλη
 6. Μέλος: Μπαζιάνου Ιωάννα
 7. Μέλος: Χαλαστάνη Αικατερίνη

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ) στέλνοντας Ε-mail προς τη διεύθυνση: info@satea.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.