Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΣΑΤΕΑ ► Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής

Λογότυπο ΣΑΤΕΑΟ Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (Σ.Α.Τ.Ε.Α.) προέκυψε από την ενοποίηση των δύο επιμέρους Επιστημονικών Συλλόγων των δύο Τμημάτων Ειδικής Αγωγής των Πανεπιστημών Θεσσαλίας και Μακεδονίας, με στόχο την επιδίωξη κοινών στόχων στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε μία ενιαία βάση. Η ίδρυση του ΣΑΤΕΑ το 2015 στη Θεσσαλονίκη επισήμανε την ένωση του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Συλλόγου Aποφοίτων του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Κατεύθυνσης Εκπαίδευσης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, ως μελών του ενιαίου Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ).

Η Ειδική Αγωγή σε κίνδυνο - ΣΑΤΕΑ: Κατάργηση των δικαιωμάτων των παιδιών μαςΣΑΤΕΑ: Η Ειδική Αγωγή σε κίνδυνο!

Κατάργηση των δικαιωμάτων των παιδιών μας!

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ) σας προσκαλεί στις 4/4/2017 σε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο την άρση της τροπολογίας που δίνει προτεραιότητα σε δασκάλους με απλά σεμινάρια ή μεταπτυχιακά χωρίς τετραετή βασικό τίτλο σπουδών.

Ώρα συνάντησης 13:00 | 4 Απριλίου.

Μάθετε περισσότερα.

Σκοποί του Συλλόγου

 • Ενημέρωση των μελών του ΣΑΤΕΑ για επιστημονικά θέματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στην Ελλάδα (π.χ. διεξαγωγή σεμιναρίων, προώθηση της κοινωνικής και σχολικής ένταξης).
 • Ενημέρωση των μελών του ΣΑΤΕΑ για εργασιακά θέματα (Νόμοι, δικαιώματα αναπληρωτών) και διεξαγωγή δράσεων και κινητοποιήσεων για την υπεράσπισή τους.
 • Κατάθεση επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων για την ποιοτική αναβάθμιση του χώρου της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και μέσω της συνεργασίας με άλλους φορείς (π.χ. συλλόγους επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς, γονέων & κηδεμόνων)
 • Ανάδειξη των προβλημάτων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (π.χ. παρατυπίες διαδικασιών, ελλιπής στελέχωση σχολικών μονάδων).

Μπορείτε να δείτε εδώ το καταστατικό του ΣΑΤΕΑ.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στις 7/11/2015 το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΕΑ αποτελείται από τα εξής μέλη:

 1. Πρόεδρος: Κακαζιάνη Μαρίνα
 2. Αντιπρόεδρος: Ιωακειμίδου Μαριάννα
 3. Γραμματέας: Κυρίτση Βασιλική
 4. Αναπλ. Γραμματέας: Χαραλαμπίδου Ευφροσύνη
 5. Ταμίας: Μαρτινίδου Έλλη
 6. Μέλος: Μπαζιάνου Ιωάννα
 7. Μέλος: Χαλαστάνη Αικατερίνη

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ) στέλνοντας Ε-mail προς τη διεύθυνση: info@satea.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οκτώβριος! Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το σπάνιο Σύνδρομο Rett.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.