Μία σελίδα του Οδηγού παρεμβάσεων

O Οδηγός των παρεμβάσεων του NOESI.gr περιγράφει προγράμματα (μοντέλα) παρέμβασης, θεραπείας και αντιμετώπισης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.

O Οδηγός παρεμβάσεων noesi.gr/book/intervention περιγράφει στόχους και μεθόδους στα προγράμματα παρέμβασης και αποκατάστασης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης. Πιστοποιείται από το Health on the Net Foundation? και παρουσιάζει γενικές κατευθύνσεις – μη εξατομικευμένες. Αναπτύσσεται εθελοντικά από το NOESI.gr :)

Λογισμικό "LEAP": Δωρεάν ηλεκτρονικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά (ελληνικό λογισμικό)

Με το Curve, το τρίτο δωρεάν ηλεκτρονικό παιχνίδι ειδικά σχεδιασμένο για τυφλά παιδιά, ολοκληρώνεται η σειρά παιχνιδιών που υλοποιούνται στα πλαίσια του έργου LEAP (Listen-Learn-Play). Το έργο, που αποτελεί μια συνεργασία της SciFY, ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του CafeBabel, αποσκοπεί στην ενίσχυση της πρόσβασης τυφλών παιδιών στη χρήση του Η/Υ, τη βελτίωση της αίσθησης του χώρου και του προσανατολισμού, καθώς και την ανάδειξη των δεξιοτήτων τους.

Το Curve, έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και συνδυάζει τις ικανότητες και δεξιότητες που αναπτύχθηκαν στα δυο προηγούμενα παιχνίδια, Τρίλιζα και Τένις. Συγκεκριμένα, τη χρήση των βασικών πλήκτρων και πώς να κινούνται σε έναν ηχητικό χώρο δύο διαστάσεων (Τρίλιζα) αλλά και την αντίληψη της κίνησης μέσω ήχου τριων διαστάσεων και την αλληλεπίδραση (Τένις). Στο Curve, τα παιδιά κάνουν χρήση των βασικών πλήκτρων του H/Y μιας και πρέπει να “ακούσουν” τη γραφική παράσταση μίας συνάρτησης εκφρασμένη με νότες και στη συνέχεια πρέπει να την επαναλάβουν πριν τα προλάβει το χρονόμετρο. Με τον τρόπο αυτό, αποκτούν αίσθηση της γραφικής παράστασης με τη βοήθεια του ήχου.

Το LEAP απευθύνεται σε τυφλά παιδιά, στους οικείους, σε σχολεία ειδικής αγωγής, σε θεσμικούς φορείς και οργανισμούς, σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς τομείς (υποστηρικτικές τεχνολογίες, ειδική αγωγή, ηλεκτρονικά παιχνίδια, φορητές συσκευές), αλλά και σε όλους όσοι θα εύρισκαν ενδιαφέρουσα τη χρήση του. Επιπλέον, ο κώδικας και τα παιχνίδια διατίθενται ελεύθερα και δωρεάν, ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίησή τους και ή εξέλιξή τους από οποιονδήποτε. 

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο: http://gamesfortheblind.org


Η SciFY είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που αναπτύσσει ολοκληρωμένα συστήματα πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης και τα διαθέτει σε όλους δωρεάν, ως open source / open hardware. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα: www.facebook.com/SciFY.org

Περισσότερες πληροφορίες για το LEAP θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.scify.gr/site/el/projects/in-progress/leap

​Πηγή: GoodNewsGR

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

You must have Javascript enabled to use this form.