Μία σελίδα του Οδηγού παρεμβάσεων

O Οδηγός των παρεμβάσεων του NOESI.gr περιγράφει προγράμματα (μοντέλα) παρέμβασης, θεραπείας και αντιμετώπισης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.

O Οδηγός παρεμβάσεων noesi.gr/book/intervention περιγράφει στόχους και μεθόδους στα προγράμματα παρέμβασης και αποκατάστασης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης. Πιστοποιείται από το Health on the Net Foundation? και παρουσιάζει γενικές κατευθύνσεις – μη εξατομικευμένες. Αναπτύσσεται εθελοντικά από το NOESI.gr :)

Λογισμικό "ΑΡΙΘΜΟΜΑΧΙΕΣ - ΕΙΚΟΝΟΛΕΞΑ"

Εξώφυλλο του CD-ROM.Πρόκειται για μία πολύ απλή σουίτα λογισμικού με παιχνίδια λέξεων και αριθμών. Είναι περιορισμένης έκτασης και αποτελείται από δύο παιχνίδια μικρής διάρκειας. Στο παιχνίδι λέξεων έχουμε 4 απλές "πίστες" με λέξεις και εικόνες, που πρέπει να αντιστοιχηθούν από τον παίκτη, σε μορφή σταυρόλεξου. Το παιχνίδι με τους αριθμούς αποτελείται από μια πίστα, που μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές.

Αποτελείται από:

  • 4 εικονόλεξα, κάπως σαν μικρά σταυρόλεξα με εικόνες, όπου ο παίχτης πρέπει εντός ενός χρονικού πλαισίου, να βάλει στο σταυρόλεξο τις λέξεις που αντιστοιχούν στις εικόνες. Ενδείκνυται για παιδιά που μπορούν να αναγνωρίσουν εικόνες όπως η αρκούδα, το αυτοκίνητο, το άλογο και να τις γράψουν με ορθογραφία. Κατά τις δοκιμές μας, στο NOESI.gr, διαπιστώσαμε ότι ο χρονικός περιορισμός είναι πολύ μικρός σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει επαρκής επιβράβευση όταν οι πίστες συμπληρώνονται εκτός χρόνου. Σε κάποιους παίχτες, το παιχνίδι άρεσε πολύ αλλά οι πίστες ήταν λίγες και έτσι τελείωνε γρήγορα.
  • 1 παιχνίδι τύπου "Space Invaders" όπου ο παίχτης πρέπει να σχηματίζει το άθροισμα 10 με διάφορους συνδυασμούς, στοχεύοντας σε μπάλες που αιωρούνται. Το ενδιαφέρον του παιχνιδιού έγκειτα στο συντονισμό κίνησης ματιού - χεριού για να στοχεύσει σωστά στον κινούμενο στόχο (αριθμό) αλλά και στην συνεχή εναλλαγή των αριθμών που αθροίζουν τον αριθμό 10. Το παιχνίδι χρειάζεται σχετικά απλές κινητικές δεξιότηες καθώς παίζεται με τα βελάκια στο πληκτρολόγιο. Κατά τις δοκιμές μας, στο NOESI.gr, διαπιστώσαμε ότι το παιχνίδι μπορεί να απασχολήσει αρκετή ώρα κάποια παιδιά, με μεγάλο όφελος το συντονισμό χεριού - ματιού

Διατίθεται ελεύθερα για εκπαιδευτική χρήση. Κατεβάστε το λογισμικό από αυτή τη σελίδα (αρχείο ZIP 28MB): http://ow.ly/8fEzx

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

You must have Javascript enabled to use this form.