Μία σελίδα του Οδηγού παρεμβάσεων

O Οδηγός των παρεμβάσεων του NOESI.gr περιγράφει προγράμματα (μοντέλα) παρέμβασης, θεραπείας και αντιμετώπισης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.

O Οδηγός παρεμβάσεων περιγράφει στόχους και μεθόδους παρέμβασης και αποκατάστασης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης. Διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons Διανο­μή 4.0 — CC BY-SA 4.0.[?]

Λογισμικό "WHAAM" για παιδιά με ΔΕΠΥ

Εικόνα NOESI.gr

Λογισμικό "WHAAM" για παιδιά με ΔΕΠΥ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.​​Μία νέα εφαρμογή δημιούργησε το Εργαστήριο της Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) για την παρακολούθηση της συμπεριφορά των παιδιών με ΔΕΠΥ. Η εφαρμογή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου "Διαδικτυακή εφαρμογή για παρακολούθηση του Συνδρόμου Υπερκινητικότητας και Διάσπασης Προσοχής - στα αγγλικά: "Web Health Application for ADHD Monitoring" (WHAAM). 

Σημείωση από το NOESI.gr:
Απίστευτο μας φάνηκε ότι δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τις ιστοσελίδες για το πρόγραμμα σε ελληνική γλώσσα, ακόμη και στον ιστότοπο του Παν/μιο και, φυσικά, στον επίσημο ιστότοπο της εφαρμογής. Αν κάτι μας έχει διαφύγει και υπάρχουν ιστοσελίδες με πληφορορίες για το WHAAM στα ελληνικά, παρακαλούμε ενημερώστε μας.

Η εφαρμογή WHAAM εστιάζει στη διάγνωση και την αξιολόγηση της πορείας της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) αλλά και στην αξιολόγηση της όποιας θεραπευτικής προσέγγισης. Βασική προϋπόθεση της χρήσης της εφαρμογής είναι η συνεργασία ενός δικτύου επαγγελματιών υγείας, δασκάλων και γονέων για την παρακολούθηση των παιδιών με ΔΕΠΥ.

Η εφαρμογή WHAAM βασίζεται στη δημιουργία ενός δικτύου γύρω από το παιδί ή τον έφηβο που έχει ΔΕΠΥ. Το συγκεκριμένο δίκτυο δημιουργείται από τον γονέα, με τη συμμετοχή τουλάχιστον ενός ειδικού ιατρού, και με δυνατότητα συμμετοχής δασκάλων και εκπαιδευτικών. Στόχος του δικτύου είναι η παρακολούθηση των συμπεριφορών του παιδιού σε διαφορετικά πλαίσια, όπως στο σπίτι, στο σχολείο ή στις συναναστροφές του με συνομηλίκους.

Η εφαρμογή WHAAM διατίθεται δωρεάν για συσκευές Android και IOS*.  Yποστηρίζει τη μεθοδολογία ABC όπου καταγράφεται το τι προηγήθηκε της συμπεριφοράς αυτής, και τι ακολούθησε. Ο ειδικός αξιολογώντας την παρατήρηση, μπορεί να προτείνει ένα πλάνο παρέμβασης για το παιδί/έφηβο. Τέλος, η χρήση της εφαρμογής βοηθά τον ειδικό να αξιολογήσει την επιτυχία ή καταλληλότητα των παρεμβάσεων. 

* Δεν μπορέσαμε να τη βρούμε στο App Store για iPhone.

Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή WHAAM μπορείτε να βρείτε εδώ:

Δείτε ακόμη από τον Οδηγό διαταραχών του www.noesi.gr

Η εφαρμογή WHAAM διατίθεται δωρεάν για συσκευές Android και IOS.  

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Δείτε τη νέα πλατφόρμα του Οδηγού υπηρεσιών: www.pronoise.org

Λογότυπο οδηγού υπηρεσιών "Προνόησε".

Σχετικά με τις παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr, η χρήση είναι ελεύθερη υπό τις εξής προϋποθέσεις. Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr με οποιοδήποτε τρόπο, προφορικά ή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας της νόησης στο διαδίκτυο (noesi.gr) και εξασφαλίστε στον αναγνώστη τη δυνατότητα να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό αυτής της ιστοσελίδας ελεύθερα, εφόσον αναφέρετε την πηγή του άρθρου (λ.χ. NOESI.gr) και το όνομα του Οδηγού (λ.χ. Οδηγός διαταραχών, Οδηγός δικαιούχων, Οδηγός παρεμβάσεων, Οδηγός υπηρεσιών κ.ά.) ή το όνομα του συντάκτη και παραθέσετε ευκρινώς τη διεύθυνση της παρούσας ιστοσελίδας — χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr — λαμβάνοντας υπόψη την παρακάτω άδεια χρήσης και τον Κανονισμό Λειτουργίας του www.noesi.gr.
 
cc logo  
 

Η άδεια του παρόντος άρθρου (έργου) είναι Creative Commons — Αναφορά Δημιουργού Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές (CC BY-SA 4.0). Η άδεια αυτή επιτρέπει στους άλλους να τροποποιούν το έργο αυτό και να το αναμιγνύουν με άλλα, εφόσον αποδίδουν την αναγνώριση στην πηγή (Credit) και υπαγάγουν τα νέα έργα τους στους ίδιους όρους. Όλα τα νέα έργα που βασίζονται σε αυτό το έργο θα φέρουν την ίδια άδεια, οπότε και τα οποιαδήποτε παράγωγα θα επιτρέπουν και την εμπορική χρήση.