Μία σελίδα του Οδηγού παρεμβάσεων

O Οδηγός των παρεμβάσεων του NOESI.gr περιγράφει προγράμματα (μοντέλα) παρέμβασης, θεραπείας και αντιμετώπισης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.

O Οδηγός παρεμβάσεων noesi.gr/book/intervention περιγράφει στόχους και μεθόδους στα προγράμματα παρέμβασης και αποκατάστασης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης. Πιστοποιείται από το Health on the Net Foundation? και παρουσιάζει γενικές κατευθύνσεις – μη εξατομικευμένες. Αναπτύσσεται εθελοντικά από το NOESI.gr :)

Λογισμικό "ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ με ΑΞΙΑ"

Εξώφυλλο του CD-ROM.Σκοπός αυτού του εκπαιδευτικού λογισμικού είναι να βοηθήσει τους μαθητές με σοβαρές δυσκολίες στη μάθηση να εξοικειωθούν στη χρήση των κερμάτων και να αναπτύξουν δεξιότητες συναλλαγής. Το λογισμικό εντάσσεται σε μία γενικότερη σουίτα οδηγιών και υλικού για τον εκπαιδευτικό, προκειμένου να οργανώσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 20+ διδακτικών ωρών για την εκπαίδευση των μαθητών, στη αντίληψη της αξίας και τη χρήση των κερμάτων του ευρώ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί βεβαίως και σε άλλα εκπαιδευτικά πλαίσια και, βεβαίως, στο σπίτι. Αποτελείται από διάφορα παιχνίδια όπως:

  • Το παζλ των κερμάτων, όπου ο μαθητής σχηματίζει σε παζλ 4 κομματιών τα κέρματα.
  • Τη σκάλα, όπου ο μαθητής βάζει σε σειρά τα κέρμαατα, με βάσει την αγοραστική αξία τους.
  • Το παιχνίδι "Ακούω / βλέπω και μαθαίνω", όπου ο μαθητής ακούει πώς λέγεται ή πώς γράφεται ή αξία ενός κέρματος και επιλέγει το σωστό.
  • Ασκήσεις για την αντίληψη της αγοραστικής αξίας των κερμάτων, με απεικόνιση αγαθών (προϊόντων) και αντιστοίχηση στην αξία τους για αγορά.

Παράλληλα, στον φάκελο αρχείων με την ονομασία "PRINT" υπάρχουν:

  • Ατομικά φύλλα συνοπτικής αξιολόγησης (φόρμες) για την καταγραφή της προόδου της εκπαίδευσης.
  • Προσχέδια επιστολών προς τους γονείς για να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, παράλληλα από το σπίτι.
  • Οδηγίες και ενότητες για την αναλυτική οργάνωση των μαθημάτων / ωρών διδασκαλίας.
  • Κατά τις δοκιμές μας, στο NOESI.gr, διαπιστώσαμε ότι το λογισμικό κρατά το ενδιαφέρον παιδιών με νοητική υστέρηση ή άλλες διαταραχές που δυσκολεύουν την αντίληψη της αγοραστικής αξίας των χρημάτων. Ωστόσο, οι πολύ ενδιαφέρουσες ασκήσεις για την εκμάθηση της αξία των χρημάτων περιορίζονται καθώς αντιστοιχούν σε τιμές μίας δεκαετίας πίσω - οπότε φτιάχτηκε το λογισμικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σχολείο ή άλλο εκπαιδευτικό πλαίσιο και, βεβαίως, στο σπίτι. Πρόκειται για μία ουσιαστική συνεισφορά υλικού, που έχει οργανωθεί με προσωπικό κόπο και χρόνο από τους συντελεστές. Πιστεύουμε ότι το υλικό αυτό - τόσο το έντυπο όσο και το λογισμικό - μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την οργάνωση του εκπαιδευτικού στην τάξη. Από την άλλη μεριά, ο γονιός που θέλει να διαθέσει χρόνο στο σπίτι, μπορεί επίσης να μελετήσει και να χρησιμοποιήσει το υλικό, με σκοπό να γίνει ένας ουσιαστικός συν-εκπαιδευτής του παιδιού. Δυστυχώς, καθότι το λογισμικό αφορά αποκλειστικά τα κέρματα του ευρώ, δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της εκπαίδευσης στα χαρτονομίσματα του ευρώ. Διατίθεται ελεύθερα για εκπαιδευτική χρήση. Κατεβάστε το λογισμικό από αυτή τη σελίδα (αρχείο ZIP 42MB): http://ow.ly/8fIE8

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

You must have Javascript enabled to use this form.