Μία σελίδα του Οδηγού παρεμβάσεων

O Οδηγός των παρεμβάσεων του NOESI.gr περιγράφει προγράμματα (μοντέλα) παρέμβασης, θεραπείας και αντιμετώπισης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.

O Οδηγός παρεμβάσεων περιγράφει στόχους και μεθόδους στα προγράμματα παρέμβασης και αποκατάστασης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης. Πιστοποιείται από το Health on the Net Foundation? και παρουσιάζει γενικές κατευθύνσεις – μη εξατομικευμένες. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/intervention

Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (SI)

Οι αισθήσεις συνεργάζονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του ποιοι είμαστε σωματικά, πού βρισκόμαστε και τι συμβαίνει γύρω μας. Η αισθητηριακή ολοκλήρωση είναι η βασική λειτουργία του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή αυτής της σύνθετης εικόνας. Είναι η οργάνωση των αισθητηριακών πληροφοριών. Οι αισθητηριακές εμπειρίες συμπεριλαμβάνουν την αφή, την κίνηση, την αίσθηση του σώματος στο χώρο, την οπτική αντίληψη, την ακουστική αντίληψη και την αίσθηση της βαρύτητας. Η διαδικασία του εγκεφάλου που οργανώνει και επεξεργάζεται αυτές τις πληροφορίες ονομάζεται αισθητηριακή ολοκλήρωση.

Ρωτήστε ένα μέλος της ομάδας noesi.gr σε ποια Κέντρα ή πού αλλού μπορείτε να απευθυνθείτε για πρόγραμμα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (SI) για το παιδί σας.

Σχόλια

Νέα εξέλιξη για την αντιμετωπιση των προβλημάτων του παιδιού μου

Εικόνα Litsaki

Καλησπέρα.Ευχαριστώ κι εγώ για τις συνβουλές σας.Καταλαβαίνω οτι το πιθανότερο ειναι πώς το κέντρο που δουλεύει με τον Χρήστο δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό.Εχω κάνει καποια ερευνα και νρέθηκε ενα κέντρο το οποιο κάνει ομαδικά προγράμματα και θα τους δούμε για γνωριμία και ελπίζω οτι είναι αυτό που οΧρήστος χρειάζεται.Ωστοσο το τελευταίο διάστημα εχουμε πιο εντονη παρορμητικότητα και επιθετικότητα με αποτελεσμα να προκαλεί φασαρίες και αναστάτωση στο σχολείο αλλά και στο κέντρο μελέτης που πηγαίνει.Η υπευθυνη του κεντρου μελέτης μετα απο ενα περιστατικό που ο Χρήστος πέταξε ενα παιδί κάτω γιατί τον ενοχλούσε οπως μου είπε μου είπε οτι εχει ευθύνη απέναντι στα αλλα παιδιά και μου εδωσε να καταλάβω οτι μαλλον πρέπει να σταματήσει ο Χρήστος να μελετάει εκει.Μετά απο αρκετά απανωτά επεισόδια ο παιδοψυχίατρος του κέντρου που πηγαίνουμε μου είπε πως πρέπει να αρχίσουμε ενα φαρμακο που θα τον βοηθήσει να ελένγχει τον παρορμητισμό του.Φοβάται οπως είπε οτι αν το αφήσουμε μετά δεν θα μαζεύεται.και οτι ισως η κστασταση του γινει ψυχωσικη και παθολογική.Τι γνώμη εχετε?Να εμπιστευτώ τον παιδοψυχίατρο η να περιμένω να πάρω κι αλλες γνώμες?Επίσης σε οτι αφορά την αισθητηριακή ολοκλήρωση μπορείτε να μου πείτε που την εφαρμόζουν?Σε ποια κέντρα?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

You must have Javascript enabled to use this form.