Μία σελίδα του Οδηγού διαταραχών

Ο Οδηγός διαταραχών περιλαμβάνει παρουσιάσεις για αναπτυξιακές διαταραχές.

Ο Οδηγός διαταραχών περιλαμβάνει παρουσιάσεις για διαταραχές της ανάπτυξης και της ψυχικής υγείας. Έχει πιστοποιηθεί από το Health on the Net Foundation. Περιέχει βασικές πληροφορίες και, ανεξάρτητα από την εγκυρότητά του, δεν αντικαθιστά γνωμάτευση, διάγνωση, θεραπευτική αγωγή, ιατρική συμβουλή, που λαμβάνονται από αρμόδιους επαγγελματίες. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/syndrome

Γαλακτοζαιμία (GAL)

Η γαλακτοζαιμία ανακαλύφθηκε το 1917 και η μέθοδος για τη διάγνωσή της το 1963. Η συχνότητά της στην χώρα μας υπολογίζεται σε 1 στα 14.000 γεννήσεις (για όλες τις μορφές της). Η κλασική γαλακτοζαιμία είναι ένα σπάνιο μεταβολικό νόσημα, κληρονομικής φύσης. Για να νοσήσει ένα παιδί πρέπει να είναι και οι δυο γονείς φορείς. Ο ασθενής δεν μπορεί να μετατρέψει τη γαλακτόζη σε γλυκόζη.

Αν δεν διαγνωστεί αμέσως η συσσώρευση γαλακτόζης μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα όπως ίκτερο, διόγκωση του ήπατος, νεφρική ανεπάρκεια, καταρράκτη, ασκίτη και θάνατο. Άλλα πιθανά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η κλασική γαλακτοζαιμία είναι, προβλήματα στην ομιλία, μαθησιακές δυσκολίες, δυσαριθμησία, δυσπραξία, δυσμετρία και στα κορίτσια πρόωρη ανεπάρκεια ωοθηκών. Φυσικά, δεν εμφανίζονται όλα τα παραπάνω συμπτώματα σε όλους τους ασθενείς. Η διάγνωση συνεπάγεται ειδική διαιτητική αγωγή εφ' όρου ζωής.

Αντιμετώπιση

Βασικά τρόφιμα που πρέπει να λείπουν από τη διατροφή είναι όλα τα γαλακτοκομικά, καζείνη, εντόσθια, μαργαρίνη, λεκινθίνη, λεκιθίνη σόγια, κρόκος αυγού.

Παρά την κοινή πεποίθηση, δεν υπάρχει πρόβλημα με την ναφθαλίνη για σπιτική χρήση.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.