Υποθυρεοειδισμός (TSH)

Πρόκειται για μία πάθηση που προκαλεί νοητική καθυστέρηση. Η συχνότητα εμφάνισής της είναι 1 ανά 3.500 γεννήσεις. Είναι αδύνατο να διαγνωστεί τις πρώτες μέρες της ζωής. Οφείλεται σε υπολειτουργία ως και μη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, με αποτέλεσμα να μη παράγονται φυσιολογικά οι θυρεοειδικές ορμόνες, που είναι απαραίτητες για την φυσιολογική σωματική και διανοητική ανάπτυξη των νεογέννητων.

Η έγκαιρη διάγνωση της πάθησης και η έναρξη χορήγησης της ορμόνης, που απουσίαζει, έχει ως αποτέλεσμα τη φυσιολογική εξέλιξη των παιδιών.

Πηγή: Μαιευτήριο "Λητώ" (www.leto.gr)

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.