Υποθυρεοειδισμός (TSH)

Πρόκειται για μία πάθηση που προκαλεί νοητική καθυστέρηση. Η συχνότητα εμφάνισής της είναι 1 ανά 3.500 γεννήσεις. Είναι αδύνατο να διαγνωστεί τις πρώτες μέρες της ζωής. Οφείλεται σε υπολειτουργία ως και μη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, με αποτέλεσμα να μη παράγονται φυσιολογικά οι θυρεοειδικές ορμόνες, που είναι απαραίτητες για την φυσιολογική σωματική και διανοητική ανάπτυξη των νεογέννητων.

Η έγκαιρη διάγνωση της πάθησης και η έναρξη χορήγησης της ορμόνης, που απουσίαζει, έχει ως αποτέλεσμα τη φυσιολογική εξέλιξη των παιδιών.

Πηγή: Μαιευτήριο "Λητώ" (www.leto.gr)

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;