Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός ΠΡΟΝΟΗΣΕ παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" και ενημέρωση για εκδηλώσεις, δραστηριότητες, προκηρύξεις. Συνεισφέρετε στην ανάπτυξη πλατφόρμας.

ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ (ΚΑΣΠ)

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Λογότυπο.Το Κέντρο με την αρχική επωνυμία Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών (Κ.Α.Σ.Π.) ιδρύθηκε το 1975. Με δω­ρεά της οικογένειας Ι. Κ. Χατζηπατέρα, το Κέντρο απέκτησε νέες εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση Αττικής και έκτοτε ονομάζεται "Χατζηπα­τέρειο". Σήμερα, η νέα πλήρης επωνυμία είναι Κέντρο Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.) του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας (Ι.Κ.Ε.). Εξυπηρετεί περίπου 100 παιδιά ετησί­ως, ηλικίας έως 14 ετών από την Αττική και την Περιφέρεια, με στόχο την αντιμετώπιση των κινητικών, νοητικών, συναισθηματικών και κοινωνικών αναγκών τους. 

Νέα — Ανακοινώσεις

Ιούλιος 20022 — Αιτήσεις για φοίτηση στο ημερήσιο πρόγραμμα του Χατζηπατέρειου ΚΑΣΠ, δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ

Προσκαλούμε ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτημα εκδήλωσης φοίτησης στο Πρόγραμμα Ημερήσιας Φροντίδας και Αποκατάστασης παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και συνοδά προβλήματα, ηλικίας έως 12 ετών. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και η φοίτηση είναι δωρεάν. Η φοίτηση μπορεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2022 , με βάση τα ακόλουθα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί μέσω της σχετικής πρόσκλησης του φορέα υλοποίησης του Προγράμματος. Μάθετε περισσότερα.

Υπηρεσίες — Προγράμματα

Προγράμματα θεραπείας και αποκατάστασης:

  • Ημερήσιο πρόγραμμα: Λειτουργεί καθημερινά για παιδιά ηλικί­ας 2 – 9 ετών.
  • Πρόγραμμα εξωτερικών θεραπειών: Δέχεται βρέφη και παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών που δεν μπορούν να εξυπη­ρετηθούν στο Ημερήσιο Πρόγραμμα (Δείτε επίσης παρα­πάνω).
  • Εργαστήρι Ανάλυσης Βάδισης: Διαθέτει σύγχρονο εξοπλι­σμό και καταρτισμένο προσωπικό με σκοπό την καταγραφή κινήσεων, μυϊκής δραστηριότητας και δυνάμεων που το ανθρώπινο μάτι αδυνατεί να ξεχωρίσει. Με τον τρόπο αυτό συλλέγονται πολύτι­μες πληροφορίες που βοηθούν στην θεραπευτική διαχείριση ασθενών με κινητικά προβλήματα.
  • Πρόγραμμα περιοδικής παρακολούθησης: Εξυπηρετεί παι­διά από την περιφέρεια μέχρι 14 ετών. Διαρκεί 2 εβδο­μάδες και πα­ρέχεται περιοδικά (3-4 φορές ετησίως). Περι­λαμβάνει αξιολόγησ­η, θεραπεία και εκπαίδευση γονέων.

❺ Ξενώνας:

Φιλοξενεί τα παιδιά και τους συνοδούς τους από την περι­φέρεια, το χρονικό διάστημα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιοδι­κής παρακολούθησης.

❻ "ΤηλεΚΑΣΠ":

Λειτουργεί από το 2003. Εξυπηρετεί παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιο­χές, χωρίς πρόσβαση σε εξειδικευ­μένα Κέντρα και υπηρεσίες. Μέσω ηλεκτρονικού υπολογι­στή επι­τυγχάνεται επικοινωνία με το επιστημονικό προσωπικό ώστε τα παι­διά και οι οικο­γένειές τους να αποκτούν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Κέντρου.

❻ Επιμόρφωση και εκπαίδευση:

Για το προσωπικό του ΚΑΣΠ, τους σπουδαστές των ΤΕΙ και πολλούς επισκέπτες, με επίκεντρο τα παι­διά με εγκεφαλική παράλυση. Το "Χατζηπατέρειο" αποτελεί υπηρεσία του κοινωφελούς οργανισμού με τον τί­τλο "Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας" που ιδρύθη­κε το 1967 με σκοπό την ανάπτυ­ξη προ­γραμμάτων για ευπαθείς ομάδες του πλη­θυσμού. Στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό, Ει­δικό Παιδαγωγό, Φυσικοθεραπευτή, Εργο­θεραπευτή, Λο­γοθεραπευτή, Ψυχο­λόγο, Ια­τρό.

Λίγα λόγια για το "Εργαστήρι Βάδισης".

Η ανάλυση βάδισης μπορεί να βοηθήσει τους θεράποντες ιατρούς / ερευνητές με την εκτίμηση και/ή διαχείριση προβλη­μάτων στις εξής περιπτώσεις:

  • Εγκεφαλική παράλυση. 
  • Δισχιδής ράχη. 
  • Μυϊκή δυστροφία. 
  • Κάκωση περιφερικών νεύρων. 
  • Κάκωση νωτιαίου μυελού. 
  • Εγκεφαλικό. 
  • Κακώσεις άκρων / ακρωτηριασμοί. 
  • Αρθρίτιδα / τραυματισμοί.

Συνολικά, η εξέταση χωρίζεται σε 2 σκέλη. Στην συλλογή των δεδομένων και στην επε­ξεργασία – παραγωγή έκθεσης αποτελε­σμάτων. Η συλλογή των δεδομένων είναι μία δια­δικασία που μπορεί να διαρκέσει από 2,5 μέχρι και 4 ώρες ανάλογα με το περι­στατικό, ενώ η επεξεργασία διαρκεί πο­λύ περισσότερο (ανάλυση δεδομένων – αξιολόγηση από τον γιατρό – δημιουρ­γία έκθεσης αποτελε­σμάτων).

Λίγα λόγια για την "Τράπεζα Ειδικών Βοηθημάτων".

Λειτουργεί το Χατζηπατέρειο από το 2012, αλλά δεν είναι ευρέως γνωστή! Η λειτουργία της Τράπεζας Ειδικών Βοηθημάτων έχει δανειστικό χαρακτήρα και στηρίζει θεραπευτικά με την παροχή ειδικών βοηθημάτων, παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν την δυνατότητα ή δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία, ώστε να προμηθευτούν βοηθήματα που είναι απαραίτητα για την ορθή αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών τους. Εάν έχετε κάποια προσφορά για την Τράπεζα, που μπορεί να αξιοποιηθεί από άλλους συνανθρώπους μας, επικοινωνήστε με το "Χατζηπατέρειο" (δείτε στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω).

► Δείτε ακόμη την παρουσίαση για το "ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" στη σελ. noesi.gr/pronoise/ike

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Ηροδότου 1 (πάροδος Λεωφ. Ηρακλείου 427)
144 51 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ, 2020) από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Λογότυπα ΕΣΠΑ.

Σχόλια

Μετά το Χατζηπατέρειο... Πού??

Εικόνα Gili-gili

Βρίσκομαι σε απομακρυσμένη περιοχή και συνεργαζόμουν με το Χατζηπατέρειο, μέσω ΤηλεΚασπ για τις θεραπείες του παιδιού. Έκλεισε τα 14 του χρόνια και πρέπει να βρεθεί καποιο ίδρυμα για μεγαλύτερα παιδιά. Γνωρίζετε κάποιο Κέντρο που θα μπορούσε με τον ίδιο τρόπο, μέσω υπολογιστή, να εξυπηρετήσει αυτές τις ανάγκες??

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Σχετικά με τις παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr, η χρήση είναι ελεύθερη υπό τις εξής προϋποθέσεις. Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr με οποιοδήποτε τρόπο, προφορικά ή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας της νόησης στο διαδίκτυο (noesi.gr) και εξασφαλίστε στον αναγνώστη τη δυνατότητα να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό αυτής της ιστοσελίδας ελεύθερα, εφόσον αναφέρετε την πηγή του άρθρου (λ.χ. NOESI.gr) και το όνομα του Οδηγού (λ.χ. Οδηγός διαταραχών, Οδηγός δικαιούχων, Οδηγός παρεμβάσεων, Οδηγός υπηρεσιών κ.ά.) ή το όνομα του συντάκτη και παραθέσετε ευκρινώς τη διεύθυνση της παρούσας ιστοσελίδας — χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr — λαμβάνοντας υπόψη την παρακάτω άδεια χρήσης και τον Κανονισμό Λειτουργίας του www.noesi.gr.
 
cc logo  
 

Η άδεια του παρόντος άρθρου (έργου) είναι Creative Commons — Αναφορά Δημιουργού Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές (CC BY-SA 4.0). Η άδεια αυτή επιτρέπει στους άλλους να τροποποιούν το έργο αυτό και να το αναμιγνύουν με άλλα, εφόσον αποδίδουν την αναγνώριση στην πηγή (Credit) και υπαγάγουν τα νέα έργα τους στους ίδιους όρους. Όλα τα νέα έργα που βασίζονται σε αυτό το έργο θα φέρουν την ίδια άδεια, οπότε και τα οποιαδήποτε παράγωγα θα επιτρέπουν και την εμπορική χρήση.